Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων στη ΔΕΗ Χολαργού






Ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 15 συλληφθέντων στην κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού.
Ένας από τους συλληφθέντες, πολίτης, βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.
Στην εισαγγελία έσπευσε ο Μανόλης Γλέζος, ο οποίος μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα και.....
ζήτησε να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων συνδικαλιστών και πολιτών. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο στάδιο της ποινικής δίωξης και έτσι ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο.

    Έξω από το εισαγγελικό γραφείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης προς αυτούς. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος από το παράθυρο της εισαγγελέας φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τους συγκεντρωμένους: "Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι".

    Νωρίτερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε: "Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. 'Α. Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε".

    Σύμφωνα με τον συνήγορο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, Δημήτρη Περπατάρη, οι κατηγορούμενοι εφόσον οδηγηθούν στο αυτόφωρο επιθυμούν να δικαστούν και σκοπεύουν να μην ασκήσουν έφεση σε οποιαδήποτε ποινή που θα τους επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου