Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ιστορικό χαμηλό για ΠΑΣΟΚ και δικομματισμό στις δημοσκοπήσεις












Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκονται δικομματισμός και ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό των κομμάτων, ενώ από σήμερα και έως τα μέσα Δεκεμβρίου ξεκινά ο τελευταίος κύκλος των μετρήσεων που δημοσιοποιούνται κατά τα ειωθότα στο τέλος του έτους...


Σύμφωνα με τις μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό της Ιπποκράτους, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Real.gr, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ιστορικό χαμηλό, όπως και ο δικομματισμός στο σύνολό του.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει κυρίως προς τα αριστερά -ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- ενώ κουρσεύεται στην κυριολεξία από την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Μεγάλη είναι η πτώση της δημοτικότητας του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ΝΔ εμφανίζει πτώση, μετά την αλλαγή στάσης του Αντώνη Σαμαρά και την αποστολή της επιστολής στους δανειστές. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται τραυματισμένος, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό. Ταυτόχρονα, η αριστερά βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίζει μείωση της δυναμικής του από την συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Η δημοτικότητα του νέου πρωθυπουργού, αν και σε φθίνουσα πορεία, εξακολουθεί και παραμένει υψηλή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι μετρήσεις και όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Αν, δηλαδή, πρέπει να φύγει από την ηγεσία ο Γιώργος Παπανδρέου και σε μια τέτοια περίπτωση ποιος από τους δελφίνους προηγείται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr ο κ. Βενιζέλος παραμένει σταθερά πρώτος, ο κ. Λοβέρδος ακολουθεί, ενώ υπολογίσιμος αρχίζει να δείχνει και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Στις μετρήσεις εμφανίζονται η κυρία Διαμαντοπούλου, ο κ. Παπουτσής και ένα ή δύο ακόμη στελέχη ,ανάλογα με την εταιρεία.

Το βράδυ παρουσιάζεται στο Mega μέτρηση της GPO, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι «ΤΑΣΕΙΣ» της MRB -που είναι πλέον θεσμός- και το METRON FORUM της METRON ANALYSIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου