Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: «Κατηγορώ» κατά των πλούσιων κρατών

«Κατηγορώ» κατά των πλούσιων κρατώνΟι πλούσιες χώρες «τραμπουκίζουν» τις αναπτυσσόμενες για την κλιματική αλλαγή, κατήγγειλε έκθεση της οργάνωσης «World Development Movement» που δημοσιεύτηκε χθες, παραμονή της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντερμπάν της Νοτίου Αφρικής.

Οι πλούσιες χώρες «τραμπουκίζουν» τις αναπτυσσόμενες για την κλιματική αλλαγή, κατήγγειλε έκθεση της οργάνωσης «World Development Movement» που δημοσιεύτηκε χθες, παραμονή της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα .....
στο Ντερμπάν της Νοτίου Αφρικής. Σύμφωνα με την έκθεση, ισχυρές χώρες, όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ, χρησιμοποιούν συχνά πακέτα οικονομικής βοήθειας που χορηγούν σε αναπτυσσόμενες χώρες ως μέσο εκβιασμού σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή. «Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η ΕΕ χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές δωροδοκίας των αναπτυσσόμενων χωρών που είδαμε στην Κοπεγχάγη. Εγκαταλείποντας τις παλιότερες δεσμεύσεις τους για οικονομική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τώρα λένε ότι θα χρηματοδοτήσουν μόνο τις χώρες που θα υπογράψουν μια νέα συμφωνία που θα καταργεί τη συμφωνία του Κιότο», δήλωσε ο Μάρεϊ Ουόρθι της WDM. Η έκθεση κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για χρήση «άδικων, μη δημοκρατικών ακόμα και παραπλανητικών μέσων για να διαμορφώσουν προς όφελός τους τις διαπραγματεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου