Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Λ.Παπαδήμος: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Χρειάζεται μία ακόμη 2ετία σκληρών μέτρων


Τους χρειάζονται άλλα δύο χρόνια μέχρι να διαλύσουν τελείως τη χώρα....Τα παπαγαλάκια των "αγορών" και των τραπεζιτών μίλησαν.....Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – ιδιωτών πιστωτών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Λ. Παπαδήμος χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχε επιτευχθεί συμφωνία και ότι η χώρα θα λάβει την έγκριση των Ε.Ε. και ΔΝΤ για συνέχιση της χρηματοδότησης......
Την βεβαιότητα για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του CNBC, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – ιδιωτών πιστωτών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Λ. Παπαδήμος χαρακτηρίζει κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχει επιτευχθεί συμφωνία και ότι η χώρα θα λάβει την έγκριση των Ε.Ε. και ΔΝΤ για συνέχιση της χρηματοδότησης.

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διεκόπησαν την Παρασκευή και αναμένεται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με την Αθήνα να προειδοποιεί ότι η κατάρρευσή τους θα ισοδυναμεί με καταστροφή.

«Υπάρχει μια μικρή παύση σε αυτές τις συζητήσεις. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστούν και ότι θα καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία εγκαίρως», είπε ο κ. Παπαδήμος σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξής του στο CBNC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου