Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: "Φέσια" 262 εκατ. ευρώ ζητά η ΔΕΗ από το Δημόσιο

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, έχουν κερδηθεί μέχρι στιγμής 32 δίκες, χωρίς να εισπραχθεί τίποταΣύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, έχουν κερδηθεί μέχρι στιγμής 32 δίκες, χωρίς να εισπραχθεί τίποτα
Με 44 αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου η ΔΕΗ ζητάει την είσπραξη 262 εκατ. ευρώ που της οφείλουν υπουργεία και δημόσιες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Αρθρούρο Ζερβό, διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, έχουν κερδηθεί μέχρι στιγμής 32 δίκες, όμως η ΔΕΗ δεν έχει εισπράξει ακόμα τίποτα. .....
Από τα 262 εκατ., τα 180 οφείλει ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και τα 82 ο στενός δημόσιος τομέας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, το Δημόσιο έχει να πληρώσει ρεύμα για τα φανάρια από το 1998 και χρωστά 51 εκατ. ευρώ. “Δε μπορούμε να κόψουμε το ρεύμα στα φανάρια” επεσήμανε ο κ. Ζερβός. Μεταξύ άλλων πρότεινε τον συνψηφισμό χρεών του Δημοσίου με οφειλές της επιχείρησης σε φόρους. 
Σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών, ανέρχονται σε 147 εκατ. ευρώ και δεν εμφανίζουν σημαντική αύξηση. Ωστόσο το ποσό είναι αυξημένο το 2010 (33 εκατ. ευρώ) γιατί άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού και πλέον ληξιπρόθεσμος θεωρείται όποιος οφείλει τρεις λογαριασμούς και όχι έξι όπως ήταν στο παρελθόν.
Αναφορικά με το κοινωνικό τιμολόγιο είπε ότι το “αφορολόγητο” παραμένει στα 12.000 ευρώ για να ενταχθεί κάποιος και δεν προβλέπεται μείωσή του στα 5.000 ευρώ. Σε ότι αφορά την περικοπή του φθηνού ρεύματος για εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετική ρύθμιση γιατί αποτελεί μέρος της ΣΣΕ.
Τέλος σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός είπε ότι σαφώς επιβαρύνει την εικόνα της εταιρείας “όμως είναι χρέος μας να το κάνουμε”. Εκτίμησε ότι οι εισπράξεις θα ξεπεράσουν τα δύο δισ. ευρώ. Παράλληλα επεσήμανε ότι το 2011 δεν έγινε καμία πρόσληψη και αυτό αναμένεται να ισχύσει και για το 2012.
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου