Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΕΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ!!!! ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!



Οι Σουηδοί μας λένε τεμπέληδες...κάποιοι άλλοι μας λενε ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!! Και εμείς αποδεχόμαστε και τις δύο εκδοχές....Οι Σουηδοί έχουν πλεόνασμα λένε 7 δις...Να μας πούν γιατί δεν μπήκαν στην ΟΝΕ...Και βέβαια έχουν πλεόνασμα...γιατί απλά έχουν τη δυνατότητα και "ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ" όταν και όποτε το χρειάζονται!!!! Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου προσπαθεί να ζεστάνει τους ψυχρούς Σουηδούς για το δράμα της Ελλάδας.

Την ώρα που η Σουηδία παρουσιάζει πλεόνασμα 7,7 δισ. ευρώ για το 2011 η κοινή γνώμη της σκανδιναβικής χώρας αντιμετωπίζει με περισσή εχθρότητα τους «τεμπέληδες» του νότου που βρίσκονται αντιμέτωποι με την χρεοκοπία. Η πλειοψηφία μάλιστα των Σουηδών πολιτών τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της αποπομπής της Ελλάδας από την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Δείτε το video...
Οι εποχές που ο Γιώργος Παπανδρέου σπούδαζε στην Στοκχόλμη και για τους Σουηδούς η Ελλάδα ήταν ηλιόλουστος παράδεισος όπου έρεε άφθονη ρετσίνα και στα νησιά του Αιγαίου φτεροκοπούσε αμέριμνος ο θεός Έρωτας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Για τους πάλαι ποτέ φιλέλληνες Σουηδούς όπως λέει στο protothema.gr η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Η Ελλάδα είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης που πρέπει να τιμωρηθεί για την αναξιοπιστία της αλλά και την σπατάλη των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Η γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται από το 2006 και πάλι στην Στοκχόλμη λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια ως «συνήγορος υπεράσπισης» της Ελλάδας στις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας από τα σουηδικά ΜΜΕ. «Δεν έχω λείψει από ούτε ένα τηλεοπτικό πάνελ το τελευταίο διάστημα με θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα», μας λέει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου τονίζοντας πως «πρέπει κάθε φορά να δίνω μάχη για να πείσω τους προκατειλημμένους Σουηδούς για το πραγματικό περιεχόμενο της κρίσης στην Ελλάδα».

Πριν ένα μήνα η Ελληνίδα δημοσιογράφος με την συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου ταξίδεψε στην Αθήνα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την οικονομική κρίση. Τα γυρίσματα διήρκεσαν μία εβδομάδα και η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου κατέγραψε την δραματική κατάσταση ανέργων, επισκέφθηκε το χωριό SOS στην Βάρη αλλά και τη ζωή μιας οικογένειας στο Πέραμα που ζει με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο ωριαίο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στις 3 Ιανουαρίου από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Σουηδίας η Ελληνίδα δημοσιογράφος παρουσίασε τις απόψεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ, του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών. Η εκπομπή που φιλοξενήθηκε στο βραδινό πρόγραμμα του σουhδικού SVT προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας.

«Το email μου έχει κατακλεισθεί από μηνύματα και το κινητό μου δεν έχει πάψει να χτυπά τις τελευταίες ημέρες» μας λέει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες προσφορές απλών Σουηδών πολιτών που της ζητούν τρόπους για να βοηθήσουν φτωχές οικογένειες Ελλήνων.

«Νιώθω σαν να είμαι ανθρωπιστική οργάνωση που μου ζητούν να μεσολαβήσω για να στείλουν χρήματα στο χωριό SOS ή με κάποιο τρόπο να στέλνουν βοήθεια στα σπίτια των ανέργων και των φτωχών οικογενειών που παρουσιάσαμε στο ντοκιμαντέρ» είναι τα λόγια της Ελληνίδας δημοσιογράφου που δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της για την θερμή ανταπόκριση των μέχρι χθες «ψυχρών» Σουηδών απέναντι στους Ελληνες.
Το ντοκιμαντέρ της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου όσοι θέλουν μπορούν να το παρακολουθήσουν και μέσω ίντερνετ εδώ

και αν και είναι μια σουηδική παραγωγή μπορεί κανείς να ακούσει τους Ελληνες που φιλοξενούνται στην εκπομπή μιας και όλοι μιλούν ελληνικά όπως για παράδειγμα η κ. Διαμαντοπούλου η οποία παραδέχεται στην κάμερα πως τον τελευταίο χρόνο έκλεισε 2.500 σχολεία και 30 τμήματα πανεπιστημιακών σχολών.

Ποιά είναι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου
Η δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, είναι ένα πασίγνωστο πρόσωπο στη Σουηδία. Κόρη Ελλήνων μεταναστών, μεγάλωσε σε ένα γκέτο μεταναστών της Στοκχόλμης και έδωσε αγώνα για να ξεφύγει από τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση. Έγινε διάσημη ως μετανάστρια και αγωνίστρια! Στην αρχή ως δυναμικό μέλος διαφόρων οργανώσεων. Στη συνέχεια ως παρουσιάστρια της πολύ επιτυχημένης εκπομπής «Μωσαΐκ» της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης, που ήταν αφοσιωμένη σε θέματα δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Σήμερα θεωρείται από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους της Σουηδίας. Συνεχίζει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Κάνει τηλεόραση και ραδιόφωνο ενώ την καλούν να μιλήσει και σε ημερίδες που γίνονται στα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου