Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ: Πρόστιμα στις τράπεζες για παρατυπίες....


Ας θυμηθούμε και αυτό!!.....Ιδού οι "άγιες" ελληνικές τράπεζες......Αν και τιμωρούνται συνεχώς με πρόστιμα απο τις αρμόδιες αρχές του κράτους, για παρανομίες και καταχρηστικούς όρους, αυτές συνεχίζουν την ίδια πολιτική, μη εφαρμόζοντας και ακολουθώντας τους νόμους και τις διατάξεις της Ελληνικής Πολιτείας.....Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 902 χιλιάδων ευρώ, επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος προς 20 τράπεζες, για παραβάσεις της νομοθεσίας κυρίως σε ό,τι αφορά την.......
ορθή ενημέρωση των συναλλασσομένων. Η επιβολή των προστίμων από την ΤτΕ συνοδεύεται με την αναλυτική ανακοίνωση των ονομάτων των τραπεζών και το είδος της παράβασης, και όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ύψος τους προσδιορίστηκε αφού συνεκτιμήθηκε το είδος και η βαρύτητα των παραβάσεων, το κατά πόσο η τράπεζα υποτροπίασε, καθώς και η ανάγκη πρόληψης παρόμοιων περιστατικών.
Το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 220 χιλιάδων ευρώ, επιβλήθηκε στην Attica Bank. Η τράπεζα, εκτός από την ελλιπή χορήγηση στοιχείων σε συναλλασσομένους, εγκαλείται και για σημαντικές ελλείψεις στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου, που επέτρεψαν την εμφάνιση στα λογιστικά στοιχεία της ισόποσα αυξημένων χορηγήσεων και καταθέσεων σημαντικού ποσού, με συνακόλουθη διόγκωση των αντίστοιχων μεγεθών των δημοσιευμένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, ενόψει συγκεκριμένης ημερομηνίας, μετά την πάροδο της οποίας οι σχετικές εγγραφές αντεστράφησαν.
Το αμέσως μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 160 χιλιάδων ευρώ, επιβλήθηκε στην Efg Eurobank για παραβάσεις σχετικές με την ενημέρωση των συναλλασσομένων και παραβάσεις του πλαισίου λειτουργίας και οργάνωσης των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου. Ακολουθούν η Alpha Bank, με πρόστιμο 75 χιλιάδες ευρώ, και η Εθνική Τράπεζα και η Millennium Bank με πρόστιμο 70 χιλιάδες ευρώ η καθεμία. Η Εθνική Τράπεζα εγκαλείται μεταξύ άλλων για μονομερή τροποποίηση συμβάσεων, ενώ η Millennium Bank για τη μη γνωστοποίηση στην εποπτική αρχή υπέρβασης του ανώτατου ορίου χρηματοδότησης εταιρείας.
Πρόστιμο, επίσης, ύψους 45 χιλιάδων ευρώ, επιβλήθηκε στην Εμπορική Τράπεζα, 40 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, 35 χιλιάδων ευρώ στη Γενική Τράπεζα και στη Citibank, 20 χιλιάδων ευρώ στην BNP Paribas, την Τράπεζα Κύπρου και τη Marfin Egnatia Bank, 15 χιλιάδων ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα και την Εμπορική Credicom, 10 χιλιάδων ευρώ στην Ελληνική Τράπεζα, την HSBC, την Proton Bank και τη Unicredit, 5 χιλιάδων ευρώ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ σύσταση έγινε στην T Bank (πρώην Aspis).
Πρόστιμο ποσού 5 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε, τέλος, στις εταιρείες διαμεσολάβησης για τη μεταφορά κεφαλαίων Worldlink Α.Ε. και CBN Greece Α.Ε. καθώς και 7 χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία ΚΑΠΑ Ανταλλακτήρια Συναλλάγματος για παραβάσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους.
http://news.kathimerini.grHμερομηνία δημοσίευσης: 07-08-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου