Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην ΕΛΑΣ μετά τα ντου των γιορτών

Και όλοι οι έλληνες να γίνουν αστυνομικοί η εγκληματικότητα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να παταχθεί ή να περιοριστεί. Γιατί οι εγκληματίες πλέον είναι πάρα πολλοί....Η έκρηξη της βίας τις ημέρες των εορτών με τους ληστές να οργιάζουν θορύβησε τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και αποφάσισαν μετά από πολύωρη σύσκεψη στο αρχηγείο να θέσουν και πάλι επί τάπητος το σχέδιο δράσης και σε πρώτη φάση να ενισχύσουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, με 80 νέους αστυνομικούς που ξεκίνησαν από σήμερα εκπαίδευση, ενώ συνολικά στην Άμεση Δράση που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην πάταξη της εγκληματικότητας, φέρονται να προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα συνολικά 300 αστυνομικοί. .....

Επίσης, αποφασίστηκε να αυξηθούν οι νυχτερινές περιπολίες οχημάτων, καθώς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντελήφθησαν ότι ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να αντέξει άλλο το κύμα εγκληματικότητας που πλήττει όλη τη χώρα.

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ να ενισχύσει αμέσως μετά τις γιορτές τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, αποδεικνύει ότι η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε όριο ενώ παράλληλα, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ τους τελευταίους μήνες είχε αποδυναμωθεί καθώς από τους 2160 αστυνομικούς και τις 1002 μοτοσικλέτες που αριθμεί η υπηρεσία από όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010, έφθασε να έχει μάχιμους μόλις 1200.

Τα στατιστικά στοιχεία πραγματικά αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τον περασμένο χρόνο η εγκληματικότητα είχε χτυπήσει κόκκινο. Μέσα στο 2011 μόνο η ομάδα ΔΙ.ΑΣ συνέλαβε 222 ληστές, 1241 κλέφτες, 66 τσαντάκηδες, 397 άτομα που οπλοφορούσαν παράνομα, 2472 φυγόποινους, 802 Έλληνες και αλλοδαπούς για κατοχή ναρκωτικών καθώς και 1508 λαθρομετανάστες.

Παράλληλα, βρήκε 844 κλεμμένα αυτοκίνητα, συνολικά ήλεγξε 481.711 άτομα και πραγματοποίησε 28.577 προσαγωγές.

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής η ομάδα ΔΙ.ΑΣ, πραγματοποιεί ουσιαστικό έργο και παρά τη σοβαρές απώλειες που είχε κατάφερε να διατηρήσει το ποσοστό αποτελεσματικότητας σε ιδιαίτερα υψηλά νούμερα. Η ενίσχυση από σήμερα με 80 νέους αστυνομικούς εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου