Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ερχεται αναδρομικό «τσεκούρι» για 50.000 δημόσιους υπαλλήλους

Ερχεται αναδρομικό «τσεκούρι» για 50.000 υπαλλήλους
Τρίμηνο φωτιά είναι αυτό που έρχεται για 50.000 δημόσιους υπαλλήλους, καθώς εκτός από την άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου που θα φέρει μείωση κατά 25% των αποδοχών τους, θα πρέπει να αποδώσουν αναδρομικά και το επιπλέον ποσό που οι διοικητικές υπηρεσίες συμπεριελάμβαναν μέχρι τώρα στον καταβαλλόμενο μισθό.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αφού θα πρέπει να......
αποδώσουν αναδρομικά σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν από τον Νοέμβριο του 2011.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν απώλειες έως και 25% σε σχέση με τις απολαβές που είχαν το 2010. Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος σε ΟΤΑ με 28 χρόνια προϋπηρεσία είχε μηνιαίες μεικτές αποδοχές 1.777 ευρώ με το παλαιό μισθολόγιο. Με το νέο μισθολόγιο θα λαμβάνει 1.509 ευρώ (μεικτές αποδοχές). Εάν ενταχθεί στο νέο μισθολόγιο από τον Μάρτιο τότε θα χάσει 268 ευρώ από την εφαρμογή των νέων αποδοχών, ενώ θα πρέπει να αποδώσει και 1.072 ευρώ (268 ευρώ για 4 μήνες) που έλαβε επιπλέον από τον Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο. Οι μεικτές αποδοχές που θα λάβει τους μήνες από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο θα είναι 1.115 ευρώ μεικτά (-357 ευρώ κάθε μήνα).
Μείον δύο μισθοί για 64.000 συμβασιούχους 
Την ίδια ώρα 64.000 συμβασιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι για τους επόμενους δύο μήνες, καθώς οι αποδοχές των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ευθυγραμμίζονται με το νέο μισθολόγιο αλλά αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρακρατηθούν οι επιπλέον αμοιβές που λάμβαναν οι συμβασιούχοι με το παλαιό μισθολόγιο από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ αναμένεται να ζητηθούν ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» τα ποσά που έλαβαν από τον Νοέμβριο ακόμα και οι υπάλληλοι που έληξαν οι συμβάσεις τους τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.


.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου