Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Παραλήρημα της «Bild»: Διώξτε επιτέλους από το Ευρώ τους Ελληνες


«Πετάξτε επιτέλους τους Ελληνες από το ευρώ!» Με αυτόν τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα «Bild» επιτίθεται ξανά στην Ελλάδα, αναφερόμενη για ακόμη μια φορά στα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας», αλλά... και στις πρόσφατες δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.«Δεν είναι πολλά αυτά που η πάσχουσα ελληνική οικονομία εξάγει στο εξωτερικό. Ωστόσο, κάποιες εξαγωγές από την Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν: γελοιοποίηση, προσβολές, επιζήμιος εκφοβισμός!» γράφει στην αρχή η εφημερίδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν περάσει αμέτρητες νύχτες για να διαφυλάξουν την Ελλάδα από την κατάρρευση.

Στη συνέχεια, η «Bild» εκφράζει την οργή της για τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ότι δεν δέχεται ο κ. Σόιμπλε να προσβάλει την Ελλάδα, γράφοντας ότι αυτό είναι το «ευχαριστώ» που διατυπώθηκε διά στόματος του Ελληνα προέδρου.

Για τον λόγο αυτό η «Bild» δημοσιεύει: «Πετάξτε επιτέλους τους Ελληνες από το ευρώ!» Το δημοσίευμα στη συνέχεια αναφέρεται στα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας», στα οποία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται με στολή των ναζί και η Ανγκελα Μέρκελ να φοράει περιβραχιόνιο με τη σβάστικα.

Εξίσου ενοχλητική θεωρεί η εφημερίδα και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρομοίασε τον ρόλο του Β. Σόιμπλε με εκείνον των γερμανικών πάντσερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και εκείνη της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε τις απαιτήσεις που έχει ο κ. Σόιμπλε από την Ελλάδα «τρομερές για τον ελληνικό λαό».

Η «Bild» δημοσιεύει και δηλώσεις Γερμανών πολιτικών, τονίζοντας ότι όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πλέον «δεν βλέπουν κανένα μέλλον στο ευρώ για τους πεισματάρηδες Ελληνες».

«Πρέπει επιτέλους να τελειώσουμε την τραγωδία. Η Ελλάδα δεν έχει καμία προοπτική στην ευρωζώνη» δηλώνει ο Κλάους Πέτερ Βίλις του CDU, ενώ ο γενικός γραμματέας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ενωσης (CSU) αναφέρει ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν αντεπεξέλθει στις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε». Επίσης, προσθέτει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ένα ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ» για την εξυγίανση της χώρας.

Παρ’ όλα αυτά το 48% των Γερμανών θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Infratest dimap για τον τηλεοπτικό σταθμό ARD και παρουσιάστηκε χθες. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 43% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στο ερώτημα. Πριν από δύο έρευνες το «ναι» είχε συγκεντρώσει το 50% και το «όχι» το 40%.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, πάντως, Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι είναι «εντελώς ανεύθυνο να παίζει κανείς με τη χρεοκοπία της Ελλάδας» και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά «διάσταση απόψεων» ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, παρά τις «διαφορετικές φωνές» στη Γερμανία.


Αλεξάνδρα Χυδηριώτη
greece-salonika.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου