Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Πεπόνης για τις "μαϊμού-συντάξεις"

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης,  με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με συντάξεις "μαϊμού" ...
που αφαίρεσαν από τα ασφαλιστικά ταμεία το ποσό των 120 εκατ. ευρώ.
Όπως δημοσιεύουν "Τα Νέα" το ποσό που δόθηκε σε συντάξεις "μαϊμού" ανέρχεται στα ...300 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του  διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου ο οποίος  πρόσθεσε ότι από 1η Δεκεμβρίου θα κινηθεί νομικά για την διεκδίκησή τους από αυτούς που τα "καρπώθηκαν" παράνομα.
Ο κ.Σπυρόπουλος δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν πλέον περιθώρια για, ούτε ένα ευρώ, μείωση των συντάξεών τους ενώ τόνισε ότι  αντί γι' αυτό θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των "μαϊμού" συντάξεων. Ωστόσο, όπως εξήγησε,  μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο. Όπως υπογράμμισε,  οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1200 ευρώ το μήνα.
Ήδη με την απογραφή εντοπίσθηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις, στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν. Μέχρι σήμερα  20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει και άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους. Η ετήσια επιβάρυνση του ΙΚΑ απ’ αυτές τις συντάξεις "μαϊμού" υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ και για τα οποία, από 1η Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η διεκδίκησή τους νομικά από εκείνους που παρανόμως τα εισέπρατταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου