Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι ομογενείς βοηθούν νέους Έλληνες να βρουν δουλειά

Οι ομογενείς βοηθούν νέους Έλληνες να βρουν δουλειά
Μία εκστρατεία βοήθειας, με το όνομα «Hire a Greek» «Προσέλαβε έναν Έλληνα» ξεκίνησαν Έλληνες του εξωτερικού, προκειμένου να βοηθήσουν νέους που μένουν στην Ελλάδα να βρουν δουλειά σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την Αμερική, και βρήκε γρήγορα ανταπόκριση από επιχειρηματικούς κύκλους. Το Hire a Greek (προσέλαβε έναν Έλληνα) με το οποίο οι .....
ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν μέσω της ομογενειακής ιστοσελίδας «greekreporter» έχει ήδη γεμίσει από βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού ή ακόμα και εξ αποστάσεως.
Το πόρταλ, ιδέα του Αναστάσιου Παπαποστόλου λειτουργεί ήδη μόνο μία εβδομάδα όμως οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις χίλιες.
Όπως ο ίδιος σχολιάζει «όλα ξεκίνησαν επειδή λάμβανα καθημερινά στο mail μου πάνω από 20 βιογραφικά Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Νέοι μορφωμένοι με πτυχία και μεταπτυχιακά που αδυνατούν να βρούνε δουλειά στη χώρα τους. Σκέφτηκα λοιπόν πως αν κοινοποιούνταν αυτό με κάποιο τρόπο στους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού πιθανόν να βρισκόταν μια λύση. Θέλω να σας πω ότι στις πρώτες τέσσερις ημέρες λειτουργίας του σάιτ έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.000 Έλληνες οι οποίοι έστειλαν βιογραφικά».
Οι επιχειρηματίες σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία εξέλαβαν θετικά την κίνηση Hire a Greek και είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να προσλάβουν τους υποψήφιους που στέλνουν βιογραφικά.
Οι ειδικότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση ποικίλλουν βέβαια από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική και στον Καναδά οι web designers έχουν «μεγάλη πέραση», όπως και όλα τα επαγγέλματα με αντικείμενο την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Ζήτηση υπάρχει επίσης και σε οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα.
Στην Αυστραλία ζητούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους, γιατί η οικοδομή γνωρίζει μεγάλη άνθηση αυτή την εποχή. Εκτός από τη μετανάστευση, όμως, εκατοντάδες δουλειές μπορούν να γίνουν από απόσταση, μέσω διαδικτύου. Μοντέρ, μεταφραστές αλλά και σχεδιαστές web μπορούν άνετα να εργαστούν από άλλη ήπειρο.


.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου