Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος κατεβαίνει στη Β’ Αθηνών;;


Η επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για τη ......
διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, προβάλλει ως περίπου δεδομένη, για εκείνους που έχουν γνώση των εσωκομματικών ισορροπιών του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον όλων λοιπόν στρέφεται στις πρώτες κινήσεις τις οποίες σκοπεύει να κάνει ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος στο δρόμο προς τις κάλπες, στην προσπάθεια να ανασυνταχθεί το ΠΑΣΟΚ, και να διεκδικήσει ένα καλύτερο εκλογικό πλασάρισμα, σε σχέση με εκείνο που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις κινήσεις με σημειολογική χροιά, στις οποίες προσανατολίζεται να προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα είναι η επιλογή της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας στην οποία θα εκτεθεί ως υποψήφιος, όπως έχει δικαίωμα σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, εκτός δηλαδή από την Α’ Θεσσαλονίκης.
Από το επιτελείο του σημερινού Υπουργού Οικονομικών διαρρέει η πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να επιλέξει ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα είναι δικαιωματικά υποψήφιος ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη Β’ Αθηνών. Τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, όχι μονάχα της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρά τις περί του αντιθέτου προθέσεις, παραμένει συμπαγής και ανέπαφη.
Η Β’ Αθηνών θεωρείται η περιφέρεια-βαρόμετρο για την έκβαση κάθε εκλογικής αναμέτρησης, από τη στιγμή που εκεί συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος ψηφοφόρων. Ενίοτε μάλιστα, όπως συνέβη στις οριακές εκλογές του 2000, κρίνει ολοκληρωτικά την αναμέτρηση.
Η πιθανολογούμενη υποψηφιότητα Βενιζέλου στη Β’ Αθηνών, έρχεται να υπηρετήσει την πολιτική στόχευση της βαρύτητας που σχεδιάζει να δώσει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στο να κλείσει το ρήγμα το οποίο έχει ανοίξει με κοινωνικά στρώματα τα οποία παραδοσιακά στήριζαν το Κίνημα. Και τα οποία, κατά πλειοψηφία εκφράζονται στην κάλπη της Β’ Αθηνών.


statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου