Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ελληνική βράβευση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης!


Ανάμεσα σε 52 πιανίστες από την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ και τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο ο Έλληνας πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου, που διεξήχθη από 26/2 έως και 7/3 στη Βρέμη Γερμανίας.
Στον τελικό ο νεαρός πιανίστας ερμήνευσε το..
πρώτο κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκι με την ορχήστρα της Βρέμης, μία εμφάνιση την οποία ηχογραφεί αυτές τις μέρες στην Γερμανία, μαζί με τις εμφανίσεις και των δύο άλλων βραβευμένων.

Ο μουσικός διαγωνισμός μεταδόθηκε απευθείας από ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας, ενώ μέσω Ίντερνετ απόλαυσαν την ερμηνεία του Κωνσταντίνου, συγγενείς και φίλοι που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν, στη Βρέμη.

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στις 14/2/1991 και είναι φοιτητής στο τέταρτο έτος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης, Τέχνης, ενώ είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση σπουδάζοντας στη Γαλλία καλλιτεχνική τελειοποίηση στο πιάνο.

Καθηγητές του είναι η Αγάθη Λεϊμονή καθηγήτρια του Ελληνικού Ωδείου και της Schola Cantorum του Παρισιού και ο Ιγκόρ Πέτριν επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Πανηγυρική Συνεδρίαση στις 29/12/2011, παρουσία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους πιανίστες που διεξήχθη το 2010.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου