Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Κομμένος» ο Παπαδήμος μετά τις εκλογές


«Κομμένος» ο Παπαδήμος μετά τις εκλογές
Κάποια στιγμή, θα γίνει και ο απολογισμός των πράξεων και παραλείψεων προηγούμενων κυβερνήσεων για την καταστροφή που υπέστη η χώρα και οι Έλληνες....Για τους βουλευτές και υπουργούς υπάρχει η Ασυλία....μέχρι νεωτέρας....Υπενθυμίζουμε οτι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι τραπεζίτης.....Δεν είναι ούτε βουλευτής ούτε αρχηγός κόμματος....και ως εκ τούτου δεν έχει ασυλία...
Οριστική είναι η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποκλείσει την προοπτική  μιας νέας πρωθυπουργικής θητείας για τον Λουκά Παπαδήμο.
Αν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε μόλις προχτές από τις ......Βρυξέλλες είπε σαφώς ότι θα αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον μετά τις εκλογές, φαίνεται πως η ΝΔ έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της και αυτές δεν δίνουν καμία απολύτως ελπίδα για μια  νέα θητεία Παπαδήμου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγησε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι η αποφάσεις ουσιαστικά θα ληφθούν από τα κόμματα μετά τις εκλογές , αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και του ξαναπροταθεί να είναι πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αρνηθεί.

Όμως ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος , η επιλογή της ΝΔ  για τον επόμενο πρωθυπουργό είναι καθαρά πολιτική και σε μια τέτοια επιλογή φαίνεται πως ο κ. Παπαδήμος δεν έχει θέση. Πρώτον , ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει καν θέμα συζήτησης. Αν όπως απεύχονται στο γαλάζιο στρατόπεδο, δεν επιτευχθεί ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης, τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν δεδομένο ότι Πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση θα γίνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Την θέση αυτή δημοσιοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών που πρόσφατα προσχώρησε στην ΝΔ. Είπε δηλαδή ο Μάκης Βορίδης, ότι θα αποτελούσε συνταγματική εκτροπή να μην γίνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Η άποψη αυτή είναι πλειοψηφούσα  τόσο στην ΝΔ  όσο και στο στρατόπεδο του Ε. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το έθεσε πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας πως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία , ανάλογα  και με την διαφορά που θα εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα, είναι προς συζήτηση η στήριξη του αρχηγού του πρώτου κόμματος για την θέση του πρωθυπουργού.
 
 /briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου