Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μικρό εξαγωγικό θαύμα;

Τα σενάρια περί 3ου πακέτου βοήθειας, τα δυσοίωνα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και ένα «μικρό εξαγωγικό θαύμα που επιτρέπει στους Έλληνες να ελπίζουν», τα θέματα της σημερινής επισκόπησης
«Η Τρόικα εκτιμά ότι θα χρειαστεί 3o πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα», αναφέρει ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του Der Spiegel. Όπως σημειώνει το περιοδικό, επικαλούμενο προσχέδιο της πρόσφατης έκθεσης της Τρόικας, δεν έχει διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ......δανείζεται και πάλι από τις αγορές μετά το 2015 όπως έχει προβλεφθεί. Γι΄ αυτό θεωρείται πιθανό να χρειαστεί η χώρα μεταξύ 2015 και 2020 εξωτερική βοήθεια ύψους έως και 50 δις ευρώ. «Η δυσάρεστη αυτή ανάλυση όμως δεν άρεσε σε ορισμένους πολιτικούς. Η σχετική παράγραφος διεγράφη μετά και τις πιέσεις της γερμανικής κυβέρνησης».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η ΕΚΤ εκτιμά ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων δεν θα είναι τελικά τόσο υψηλή. «Πιθανότατα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης», αναφέρουν κύκλοι της ΕΚΤ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

.dw.de/dw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου