Ερχόταν στην Ελλάδα έκαναν εικονικούς γάμους και αποκτούσαν την Ελληνική Ιθαγένεια. Το καλά οργανωμένο κύκλωμα δρούσε σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Στην υπόθεση εμπλέκονται 173 άτομα ενώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μεταξύ άλλων επτά δικηγόροι, δύο μεταφραστές, ένας δημόσιος και δύο δημοτικοί υπάλληλοι!
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, το τελευταίο τετράμηνο η συγκεκριμένη οργάνωση έκανε «68 εικονικούς γάμους αποσπώντας 230.000 ευρώ», ενώ.......
«στόχευε στο επόμενο διάστημα να «τελέσει» άλλους 79 από τους οποίους σχεδίαζε να αποκομίσει άλλες 298.000 ευρώ».
Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση χθες σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων οι τρείς (μια 40χρονη αλλοδαπή, μια 52χρονη μεσίτρια και ένας 36χρονος δικηγόρος) είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.
Αναζητούνται άλλα πέντε άτομα και τέσσερα ακόμη βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης για συνέργεια για άλλα 18 άτομα (μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός υπάλληλος και έξι δικηγόροι), ενώ συνολικά 136 έχουν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες σχετικές με την εξασφάλιση πιστοποιητικών και εγγράφων.
Η οργάνωση καθοδηγούσε αλλοδαπούς, στην απόκτηση μέσω των νομίμων διαδικασιών , εγγράφων που εξασφάλιζε για αυτούς, παρέχοντας ψεύτικες βεβαιώσεις έναντι αμοιβής, για να αποκτήσουν άδεια διαμονής ως «σύζυγοι» ατόμων χώρας μέλους της Ε.Ε.
Στα ίχνη του κυκλώματος έφτασαν οι αστυνομικές αρχές μετά από καταγγελία από έναν πολίτη από τις Κρηνίδες Καβάλας. Κατήγγειλε ότι στενό συγγενικό του πρόσωπο εξαρτημένο από τα ναρκωτικά ενώ είχε κάνει «γάμο» με αλλοδαπό, με αντίτιμο 800 ευρώ.
Η οργάνωση διέθετε τις δικές τις τιμές για κάθε παράνομο έγγραφο που εξασφάλιζε «συζύγους». Για το δελτίο αίτησης ασύλου χρέωναν 1000 ευρώ, για την έκδοση άδειας διαμονής 4.500 (αν ο αλλοδαπός είχε θεώρηση εισόδου 3.500 ευρώ), ενώ σε περίπτωση που ο υποψήφιος «σύζυγος» έπρεπε να πάει στη χώρα του αλλοδαπού «συζύγου» το ποσό έφτανε τις 7.000 ευρώ!
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ενώ οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Υπάλληλοι ΟΤΑ στο κύκλωμα εμπορίας Ελληνικής Ιθαγένειας
«Tαρίφα» για την νομιμοποίηση Αλλοδαπού
http://www.karfitsa.gr/?p=120909
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου