Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η πορεία των ιδρυτών του facebook..

Την πορεία του Facebook την ξέρουμε και ένα μεγάλο ποσοστό από μας την παρακολουθούμε.
Τι απέγιναν όμως οι ιδρυτές του, μία δεκαετία μετά τη μεγάλη τους ανακάλυψη;
Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Ο 29χρονος Ζάκερμπεργκ έχει τον έλεγχο της εταιρείας του μεγάλου κοινωνικού δικτύου, με .....
ένα ποσοστό 29% του κεφαλαίου και το 56% των δικαιωμάτων ψήφου ενώ ενεργεί και ως εντολοδόχος κάποιων επενδυτών.
Ενίσχυσε το προφίλ του ως μέλους της εταιρείας τεχνολογίας δημιουργώντας μια ομάδα από λομπίστες στην Ουάσιγκτον που ονομάζεται FWD.us και ασχολείται με τις μεταρρυθμίσεις στο μεταναστευτικό και την εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» με 19 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβρη, ήταν 20ός στη λίστα με τους πλουσιότερους των ΗΠΑ. Ωστόσο, η εκτίναξη της αξίας του Facebook ανεβάζει την περιουσία του στα 29,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μαζί με τη γυναίκα του Πρισίλα Τσαν έχουν πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, στηρίζοντας μεταξύ άλλων τη Silicon Valley και πολλά δημόσια σχολεία.
Κρις Χιουζ
Ο 30χρονος Χιουζ, που αποφοίτησε από το Χάρβαρντ το 2006, απέκτησε... «κακή φήμη» αναλαμβάνοντας επικεφαλής στα κοινωνικά δίκτυα κατά την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα για την προεδρία, το 2008.
Το 2012 αγόρασε το περιοδικό «New Republic» για να φέρει την επανάσταση «της πραγματικά ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή», σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού του οποίου είναι εκδότης και διευθυντής.
Εντουάρντο Σαβερίν
Ο Βραζιλιανοαμερικανός 31 ετών Σαβερίν παραιτήθηκε της αμερικανικής του υπηκοότητας και μετακόμισε στη Σιγκαπούρη πριν απ' τη δημόσια εγγραφή του Facebook, μια κίνηση που τον γλίτωσε από εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους.
Μιλώντας σε σύνοδο επιχειρηματιών πέρυσι, δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην Ασία και ελπίζει να μεγαλουργήσει ως επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με το «Forbes», είναι ο έβδομος πλουσιότερες άνθρωπος στη Σιγκαπούρη με 2,65 δισεκατομμύρια δολάρια, τον Αύγουστο.
Φωτογραφική της πορείας του ήταν η ταινία «The Social Network».
Ντάστιν Μόσκοβιτς
Οπως και ο Ζάκερμπεργκ, ο Μόσκοβιτς είναι 29 ετών και εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Χάρβαρντ. Το 2008, εγκατέλειψε το Facebook για να ιδρύσει τη δικιά του εταιρεία, πάνω σε μια εφαρμογή για δίκτυα και κινητά που ονομάζεται Asana κι έχει στόχο την προώθηση της ομαδικής εργασίας χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από το «Forbes» η περιουσία του υπολογίζεται στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σον Πάρκερ
Μπορεί να μην ήταν από την παρέα των συμφοιτητών του Χάρβαρντ, αλλά ο Πάρκερ, ιδρυτής του ιστότοπου Napster, βρέθηκε κοντά στον Ζάκερμπεργκ και έγινε μέντορας και σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας.
Ηταν πρόεδρός της το 2004 και έφερε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές της, τον Πίτερ Θίελ.
Στα 34 του σήμερα, έχει συνεταιριστεί με τον Θίελ στην επενδυτική εταιρεία Founders Fund.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=413422

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου