Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισαν οι δίκες εναντίον των τραπεζών...

Σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης από μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Δυναμικό παρόν δίνουν μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος στην "μάχη" κατά των τραπεζών που δίνει από σήμερα ο οικονομολόγος Στέφανος  Τσίπας, από τις δικαστικές αίθουσες.
Σε εξέλιξη είναι από νωρίτερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η προκαταρκτική εξέταση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας επί της ομαδικής μηνυτήριας αναφοράς 10 δανειοληπτών κατά των ......
μελών του δ.σ. του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ. για απάτη (Άρθρον: 386 παρ. 1 & 3 Π.Κ.), τοκογλυφία (Άρθρον: 404 παρ. 1, 2, 3 & 4 Π.Κ.)και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (Άρθρον: 187 παρ. 1 & 3 Π.Κ.) σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται οτι η απάτη που έχουν στήσει οι τράπεζες εις βάρος του δανειολήπτη έγκειται στο γεγονός οτι  εν υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, ή με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.

Η εν λόγω τακτική που αντίκειται στις σχετικές κοινοτικές οδηγίες και σε δύο νόμους του κράτους κρίθηκε καταχρηστική από τον Άρειο Πάγο. Στην απόφαση 430/05 του Αρείου Πάγου εκτίμησε οτι με την παραπάνω πρακτική ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!

Διαβάστε σχετικά εδώ

Τώρα πια το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Τα δικαστήρια θα κρίνουν την καταχρηστικότητα των εν λόγω συμβάσεων που στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ στους χειμαζόμενους από την οικονομική κρίση Έλληνες πολίτες.
Όσο μαζικότερη είναι η αντίδραση, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη!

Danioliptes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου