Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

''Κλείδωσαν'' απολύσεις και καταργήσεις οργανισμών



Το πρώτο «κύμα» κινητικότητας και απολύσεων έκλεισε, το δεύτερο κύμα ανοίγει. Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άναψαν το πράσινο φως στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την...... ''επιτυχημένη'' ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.
 
Εξάλλου, όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.
 
Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία.Στο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης επαναβεβαιώθηκε πως το επόμενο διαστημα θα αξιολογηθούν τα ΝΠΙΔ από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων για το 2014. 
 
 
Στη μάχη για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων  ενόψει της έλευσης της Τρόικα στις αρχές του ερχόμενου μήνα, περιλαμβάνεται εκτός από το στόχο των απολύσεων  και το θέμα των ΕΑΣ.
 
Το επικρατέστερο σενάριο είναι θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο ένα εργοστάσιο που θα διατηρήσει τον εξαγωγικό του χαρακτήρα για μία συγκεκριμένη περίοδο. Το ίδιο σενάριο περιλαμβάνει 700 απολύσεις οι οποίες όπως έχει ξεκαθαρίσει η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση, θα συμπεριληφθούν στον τελικό αριθμό του στόχου των 4.000 απολύσεων για φέτος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου