Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κόβει φρούτα και λαχανικά με… τραπουλόχαρτα! [βίντεο]

Κόβει φρούτα και λαχανικά με… τραπουλόχαρτα! [βίντεο]
Ο Γιε-Τονξιν είναι ένας 48χρονος από το Ναγκίν της Κίνας, ο οποίος έχει το μοναδικό ταλέντο να κόβει σε φέτες ακριβείας φρούτα και λαχανικά χρησιμοποιώντας... πλαστικά τραπουλόχαρτα, και μάλιστα από ......
απόσταση!
Ο Γιε-Τονξιν εξασκεί το παράξενο ταλέντο του τα τελευταία δέκα χρόνια, αφιερώνοντας πολλές ώρες καθημερινά για να κάνει εξάσκηση στο σπίτι του.
«Είναι ο καλύτερος... κόφτης φρούτων και λαχανικών, ένας πραγματικός νίνζα», λένε όσοι τον γνωρίζουν.
Κάθε μέρα τοποθετεί καρπούζια στο τραπέζι της κουζίνας και κρεμάει αγγούρια σε μια ειδική μεταλλική βάση στο σαλόνι του. Στη συνέχεια πιάνει τα τραπουλόχαρτα και ξεκινάει: Με απίστευτη ταχύτητα πετάει τα χαρτιά σε συγκεκριμένα σημεία και κόβει φρούτα και λαχανικά σε φέτες... ακριβείας! Σύμφωνα με τον Γιε-Τονξιν, οι κάρτες «ταξιδεύουν» 50 μέτρα σε μισό δευτερόλεπτο, γεγονός που μεταφράζεται σε μία ταχύτητα 360 χλμ./ώρα, τόσο γρήγορα, δηλαδή, όσο ένα τρένο υψηλής ταχύτητας.
Με τέτοιες επιδόσεις, δεν είναι καθόλου περίεργο που τα τραπουλόχαρτα διαπερνούν το καρπούζι και τα σκληρά πράσινα μήλα, ενώ τα αγγούρια είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία για τον Γιε-Τονξιν. Μέχρι σήμερα, μάλιστα, έχει κόψει σε φέτες 12 αγγούρια σε 47 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου