Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεπουλάει τα ακίνητα-φιλέτα των ΕΑΣ και βάζει «λουκέτο» στην επιχείρηση

ΦΟΒΕΡΟ...ΣΧΕΔΙΟ
Στην κατεύθυνση ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων των ΕΑΣ και του κλεισίματος της επιχείρησης κινείται το ΤΑΙΠΕΔ με ένα σχέδιο τύπου Αγροτικής Τράπεζας. Τα οφέλη που προσδοκούσε είναι απλά ένας άπιαστος στόχος και αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται την όλη υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων.
Με ζημιές που ξεπερνούν το 1,4 δις ευρώ και εργοστάσια τα οποία δεν......
έχουν καν άδεια λειτουργίας για την κατασκευή όπλων και πυρομαχικών η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει… προγραμματίσει την αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ για το δεύτερο τρίμηνο του Μαρτίου. Τη μετέθεσε από το πρώτο μαζί με την αποκρατικοποίηση των ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΤΑ.
Η κυβέρνηση «κλώτσησε» την ευκαιρία να προχωρήσει στην πώληση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε ξένες εταιρείες οπλικών συστημάτων όταν αυτή τη δόθηκε. Σημειώνεται πώς μεταξύ των ενδιαφερόμενων ήταν η αμερικανική εταιρεία ΑΤΚ, η οποία ήθελε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο τροφοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Οι σύμβουλοι στους οποίους ανατέθηκε από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ η υπόθεση των ΕΑΣ φέρονται να κινούνται στο ενδεχόμενο του διαχωρισμού «καλών» και «κακών» στοιχείων της επιχείρησης. Κάτι αντίστοιχο με την Αγροτική Τράπεζα. Τα «κακά» που είναι οι οφειλές θα τα φορτωθεί το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι και τα «καλά», τα ακίνητα-φιλέτα, θα τα πάρουν ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί.
Τα ΕΑΣ διαθέτουν μία τεράστια έκταση στον Υμηττό που είναι και οι κεντρικές εγκαταστάσεις τους. Εγχώρια και ξένα συμφέροντα θα ήθελαν πολύ να περάσει στα χέρια τους και να την «κόψουν» σε οικόπεδα. Όσον αφορά δε στα φιλέτα του Λαυρίου, του Ασπροπύργου και του Αιγίου, η πρόσβαση τους και από τη θάλασσα τους δίδει ιδιαίτερα προστιθέμενη αξία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ξένα «Found».
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και ιδίως του ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν τα ΕΑΣ, βλέποντας τα ως «ρουσφερομάγαζο». Διόριζαν διοικητικούς υπαλλήλους που έφτασαν να είναι περισσότεροι από τους τεχνικούς, μοίραζαν μισθούς και την ίδια στιγμή εγκατέλειψαν τις παραγωγικές μονάδες. Ενώ δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ για οπλικά συστήματα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ουδέποτε υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα στρατηγικής συνεργασίας που θα αναδείκνυε τα ΕΑΣ σε διεθνές επίπεδο.
Ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση «έτρεξε» να βολέψει δικούς της ανθρώπους, διορίζοντας νέα διοίκηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου