Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠτΔ

Αθήνα
«Θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές πως δεν μας εκφράζουν και δεν υιοθετούμε τις αποδοκιμασίες απέναντι στο πρόσωπο και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος πρέπει να αποτελεί σύμβολο ενότητας του λαού και εγγυητή της πιστής εφαρμογής του Συντάγματος και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα γεγονότα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.


Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ωθεί την κοινωνία στα άκρα, την εξοντώνει καθημερινά, την αγνοεί προκλητικά» και προσθέτει πως «η συνέχιση της παραμονής της καθίσταται επικίνδυνη και η δημοκρατική ανατροπή της, όρος για την σωτηρία των εργαζομένων, της νεολαίας και της μεγάλης πλειοψηφίας κοινωνίας αλλά και για τον ίδιο τον τόπο μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο «απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας» και κατηγορεί συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς ότι «είτε ευθέως, είτε μέσω φιλοξενούμενων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί τις αποδοκιμασίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι προσχεδίασε και προέτρεψε επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων» χωρίς να ακουστεί αντίλογος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Mega δήλωσε επίσης ότι «οι μαζικές, ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής είναι απολύτως δικαιολογημένες. Είναι όμως απολύτως καταδικαστέα τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Προσπαθούν για πολλοστή φορά να φορτώσουν την εικόνα του κακού υποκινητή όλων των βίαιων συμπεριφορών στο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια είναι όχι απλώς μη πειστική αλλά είναι επικίνδυνη. Εμείς λέμε, 'ναι' στην πολιτική κριτική, 'ναι' στην ειρηνική διαμαρτυρία, 'όχι' στα υβριστικά συνθήματα.

»Η συλλογική μας θέση, όλα μας τα στελέχη, από χθες μέχρι σήμερα έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως ότι μας βρίσκουν αντίθετους τα συνθήματα «Παπούλια προδότη». Αυτά εκφράζουν την κουλτούρα ενός χώρου ακροδεξιού» τόνισε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου