Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Στα χέρια της αστυνομίας ο διευθυντής του τελωνείου Ορεστιάδας

Σύλληψη διευθυντή τελωνείου στην Ορεστιάδα

Με απόλυτη μυστικότητα διεξάγονται οι έρευνες για τις κομπίνες που έστηνε κύκλωμα υψηλόβαθμων τελωνειακών αξιωματούχων. Φοροδιαφυγή ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.
Κύκλωμα υψηλόβαθμων στελεχών των τελωνείων εξαρθρώθηκε, έπειτα από...... πολύμηνες έρευνες ΣΔΟΕ - ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pheme.gr με εντολή του εισαγγελέα συνελήφθη ο διευθυντής του Τελωνείου Ορεστιάδος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δικαστικών, "γα απιστία προς την υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος".

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες τηρούν απόλυτη μυστικότητα για την πορεία και το περιεχόμενο των ερευνών που διεξάγουν.

"Πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα υψηλόβαθμων στελεχών των Τελωνείων, και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή των ερευνών", επεσήμανε στέλεχος των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η έρευνα αφορά στον εκτελωνισμό εμπορευμάτων που εισάγονταν από την Τουρκία.

Το μεγάλο κόλπο σχετίζεται με τη μη απόδοση ΦΠΑ και τελών, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το colpo grosso

Το κόλπο ήταν απλό: Το κύκλωμα των τελωνειακών της Ορεστιάδας που εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ φορολογούσε μόνο το 1/3 των εμπορευμάτων που μετέφεραν φορτηγά από την Τουρκία.

Στις εκθέσεις που συνέτασσαν οι επίορκες τελωνειακοί υπάλληλοι, ανέφεραν ψευδώς ότι το υπόλοιπο εμπόρευμα - τα 2/3 δηλαδή - είχαν ως τελικό προορισμό χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μόνο που τα φορτηγά από την Τουρκία, άδειαζαν όλο το φορτίο τους στην ελληνική αγορά, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων, καθώς δεν κατέβαλλαν τους αναλογούντες φόρους και δασμούς.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου