Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δείτε αναλυτικά πόσα έχασαν τα ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας του Κουρέματος του Χρέους


Δείτε αναλυτικά πόσα έχασαν τα ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας του Κουρέματος του Χρέους  Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως τονίζει η ΤτΕ, «η ονομαστική αξία δεν πρέπει να συγχέεται με την τρέχουσα αγοραία αξία των τίτλων, η οποία προκύπτει από τις τιμές διαπραγμάτευσης των τίτλων στην ασφαλιστική αγορά».

Στην «εντατική»  βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του «κουρέματος» του δημοσίου χρέους, όπως απεικονίζουν αναλυτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την ονομαστική αξία της μερίδας κάθε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο.
Τα στοιχεία που απεικονίζουν την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση των ταμείων, διαβιβάστηκαν στη....
Βουλή μετά από αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και απεικονίζουν τις ονομαστικές αξίες των μερίδων στο Κοινό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Ταμείων πριν από το Κούρεμα (PSI)  (9/3/2012) και μετά απ' αυτό (12/3/2012), ενώ, όπως σπεύδει να υπενθυμίσει η ΤτΕ, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του PSI, στις 11 Απριλίου, η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου, υπέστη περαιτέρω μείωση η οποία ανήλθε στο 1,2 δισ. ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία, οι διαφορές στην ονομαστική αξία των μερίδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο ξεπερνούν τα 8,3 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους, ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ.

http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=134964&artTitle=deite_analytika_posa_echasan_ta_asfalistika_tameia_exaitias_tou_kourematos_tou_chreous_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου