Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ REUTERS: Δανείστηκαν 122,79 δισ. ευρώ για να μην χρεοκοπήσουν + 48 δισ. ανακεφαλαιοποίηση!

Στο μυθώδες ποσό των 122,79 δισεκατομμυρίων ευρώ ανήλθε ο δανεισμός των ελληνικών εμπορικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης χρηματοδότησης (ELA - Emergency Liquidity Assistance) της Τράπεζας της Ελλάδος στα τέλη Οκτωβρίου!

Όπως μεταδίδει το Reuters (και έχουν καταπιεί τα "μποουκωμένα" ΜΜΕ της τραπεζικής διαπλοκής) οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει από τον....... ευρωπαϊκό ταμείο που ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη χρηματοδότησή τους συνολικά το παραπάνω ποσό!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν δεχόταν το συγκεκριμένο μήνα τα ομόλογά τους, και έτσι αύξησαν τον δανεισμό τους δια της πλαγίας κατά 19,1% (!) σε σχέση με τα 100,64 δισ. που αντλήθηκαν κατά το Σεπτέμβριο.

Τώρα ετοιμάζονται να εισπράξουν συνολικά επιδότηση 48 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους το 2012 και το 2013 και το μισό από αυτό το ποσό να κατευθυνεται στα ταμεία τους στις 13 Δεκεμβρίου.

Δηλαδή όταν η μισή Ελλάδα θα παγώνει επειδή δεν θα έχουν να πληρώσουν για καύσιμα θέρμανσης (μειωμένες οι παραγγελίες πετρελαίου κατά 75% σε σχέση με πέρσι) οι τραπεζίτες θα βάζουν στις τσέπες τους (γιατί από την στιγμή που δεν είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου μπαίνουν στις τσέπες τους), κάπου 28 δισ. ευρώ, τα οποία δανείζεται ο ελληνικός λαός για λογαριασμό τους!

Εκτός βέβαια από το παραπάνω ποσό των 122,79 δισ. ευρώ, το οποίο είναι δανεισμός για να διασωθούν από την χρεοκοπία! Και όλα αυτά για να "υπάρξει ρευστότητα στην αγορά", όπως λέει ο Α.Σαμαράς, τον οποίο όμως οι τραπεζίτες φροντίζουν να τον διαψεύδουν καθημερινά: Μειωμένη κατά 1,037 δισεκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 201! Δηλαδή και πήραν 122,79 δισ. ευρώ και μείωσαν την ροή χρηματοδοτήσεων στον ιδιωτικό τομέα!

Και τώρα τους καλεί ο Στουρνάρας να εξασκήσουν το πατριωτικό τους καθήκον και να "σπάσουν" τα ομόλογά τους στα 35 λεπτά ανά 1 ευρώ! Πιο πιθανό είναι να ... ξυρίσει ο Αρχιεπισκοπος την γενειάδα του, παρά να επαναγοράσουν οι τραπεζίτες στα 35 λεπτά τα ομόλογα. Εκτός και αν τους δώσουν κάτι άλλο που όχι απλώς θα ρεφάρει την απώλεια των 65 λεπτών ανά ευρώ, αλλά θα κερδίσουν τα διπλά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου