Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε ο Λυκουρέζος

http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2011/12/likourezos.jpg
Όλα τα ονόματα...

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, επέβαλε αργά το βράδυ της Τετάρτης ποινή φυλάκισης 5 ετών στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο για...


ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου, για το ......
«σκάνδαλο της Αιξωνής».

Η ποινή του δικαστηρίου προς τον Λυκουρέζο έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους καταδικασθέντες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε:

*5 φορές ισόβια και κάθειρξη 19 ετών και 5 μηνών στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο

*Ισόβια και κάθειρξη 8 ετών στον επιχειρηματία Τζον Κωνσταντινίδη

*Ισόβια και κάθειρξη 23 ετών στον επιχειρηματία Κώνσταντίνο Γεωργίου.

Ακόμη, σε ποινές κάθειρξης από 18έτη έως 10 έτη καταδικάστηκαν άλλοι 16 κατηγορούμενοι για τους οποίους το δικαστήριο αντέστειλε την εκτέλεση της ποινής τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί και εγγυοδοσία στους 16 καταδικασθέντες, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρότασή του.

Το δικαστήριο, ακόμη επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών στον δικηγόρο Βασίλη Αγιασοφίτη, ο οποίος άσκησε έφεση και αφέθηκε, όπως και ο Αλ. Λυκουρέζος, ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται, ότι το σκάνδαλο, που αφορά την καταπάτηση εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, με πλαστούς και εικονικούς τίτλους, στην Αιξωνή της Γλυφάδας, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων για το παραδικαστικό κύκλωμα.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση απασχόλησε την δικαιοσύνη όταν στο πλαίσιο των ερευνών για το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» εντοπίστηκε δικαστική απόφαση που είχε εκδώσει η πρώην Πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, με την οποία επιτρεπόταν να γίνει μεταγραφή συμβολαίων μεταβίβασης σε δύο επιχειρηματίες της επίμαχης έκτασης. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έρευνα, καθώς για την περιοχή της Αιξωνής είχε εκδοθεί εισαγγελική εγκύκλιος που απαγόρευε στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν σε μεταγραφές συμβολαίων, αφού η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα το 1939.

planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου