Υλικά:
- Παγάκια (μεγάλα, ε! όχι θρυμματισμένο πάγο)
- Μέντα φρέσκια (φυλλαράκια)
- Ζάχαρη (καλύτερα χοντρή)
- Λευκό ρούμι
- Τόνικ
- 1 λεμόνι η lime (ξέρει κανείς πως το λένε στα ελληνικά;)
- Σε ένα .......ποτήρι (κατά προτίμηση σαν κι αυτά για το ουΐσκι, που είναι λίγο πιο φαρδιά) βάζετε την μέντα στον πάτο (καμμιά δεκαριά φυλλαράκια), τα παγάκια, 1 κ.γ. ζάχαρη, και στίβετε μερικές σταγόνες λεμόνι ή lime.
- Ρίχνετε και μερικές σταγόνες ρούμι, ίσα για να μουλιάσει η ζάχαρη.
- Με ένα γουδοχέρι ή ανάλογο εργαλείο χτυπάτε τα περιεχόμενα μέχρι να θρυματτιστεί ελαφρώς ο πάγος και να 'τραυματιστεί' η μέντα.
- Προσθέτετε κι άλλο ρούμι μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μέχρι τη μέση (λόγω του πάγου, δεν είναι και τόσο πολύ τελικά, βάλτε κι άλλο λίγο αν θέλετε).
- Συμπληρώνετε το υπόλοιπο ποτήρι με τόνικ, και σερβίρετε κατά παράδοση με διπλά καλαμάκια (όχι σπαστά).
- Όχι, μην βάλετε ομπρελίτσα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου