Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στην....υγειά σας με....Mojitos!!!...

Υλικά:
  • Παγάκια (μεγάλα, ε! όχι θρυμματισμένο πάγο)
  • Μέντα φρέσκια (φυλλαράκια)
  • Ζάχαρη (καλύτερα χοντρή)
  • Λευκό ρούμι
  • Τόνικ
  • 1 λεμόνι η lime (ξέρει κανείς πως το λένε στα ελληνικά;)
Εκτέλεση:
  • Σε ένα .......ποτήρι (κατά προτίμηση σαν κι αυτά για το ουΐσκι, που είναι λίγο πιο φαρδιά) βάζετε την μέντα στον πάτο (καμμιά δεκαριά φυλλαράκια), τα παγάκια, 1 κ.γ. ζάχαρη, και στίβετε μερικές σταγόνες λεμόνι ή lime.
  • Ρίχνετε και μερικές σταγόνες ρούμι, ίσα για να μουλιάσει η ζάχαρη.
  • Με ένα γουδοχέρι ή ανάλογο εργαλείο χτυπάτε τα περιεχόμενα μέχρι να θρυματτιστεί ελαφρώς ο πάγος και να 'τραυματιστεί' η μέντα.
  • Προσθέτετε κι άλλο ρούμι μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μέχρι τη μέση (λόγω του πάγου, δεν είναι και τόσο πολύ τελικά, βάλτε κι άλλο λίγο αν θέλετε).
  • Συμπληρώνετε το υπόλοιπο ποτήρι με τόνικ, και σερβίρετε κατά παράδοση με διπλά καλαμάκια (όχι σπαστά).
  • Όχι, μην βάλετε ομπρελίτσα...
Ασπρο πάτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου