Δήμαρχος της Μαδρίτης εξελέγη σήμερα η σύζυγος του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, η 58χρονη Άννα Μποτέγια. Είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Μαδρίτης και όπως είπε, σκοπός της είναι η μείωση του τεράστιου χρέους της πρωτεύουσας (άνω των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ).
Η Άννα Μποτέγια, πρώην υπεύθυνη για τις περιβαλλοντικές υποθέσεις του δήμου από το 2007 και δεύτερη στο ψηφοδέλτιο του Λαϊκού Κόμματος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία με τις 31 ψήφους του κόμματός της.
Αντικαθιστά τον Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε από το 2003, όταν ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης στη νέα συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.
Η νέα δήμαρχος δεσμεύεται να μειώσει τα ελλείμματα και το χρέος της Μαδρίτης, τα οποία αυξήθηκαν μετά την ισχυρή πολιτική βελτίωσης υποδομών που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια και άλλαξε το πρόσωπο της πρωτεύουσας.
"Έχουμε ήδη πετύχει σημαντικό έλεγχο των οικονομικών του δήμου και σημαντική μείωση του χρέους. Στο τέλος του τρέχοντος οικονομικούς έτους το χρέος θα ανέλθει σε 6.377 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι σχεδόν επτά δισεκατομμυρίων στα τέλη του 2010, δήλωσε η Μποτέγια στην ομιλία μετά την ορκωμοσία της παρουσία έξι υπουργών.
"Σε αυτό το δρόμο, το δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα επιτύχουμε μια ισορροπία μεταξύ των εσόδων και δαπανών στο προσεχές οικονομικό έτος", τόνισε.
"Θα μειώσουμε επίσης κατά 3,112 δισεκατομμύρια ευρώ το χρέος του δήμου έως το 2016".
Η Μποτέγια παντρεύτηκε τον Αθνάρ το 1977 και απέκτησαν τρία παιδιά. Ο Αθνάρ διετέλεσε πρωθυπουργός μεταξύ 1996 και 2004.
Όταν το 2003 άρχισε να εργάζεται στη δημαρχία της Μαδρίτης, η Μποτέγια έγινε γνωστή σε όλη την Ισπανία για αρκετές δηλώσεις της.
"Οι γάμοι μεταξύ των ομοφυλοφίλων ουδέποτε θα είναι ίσοι με τους γάμους μεταξύ των ετεροφυλόφιλων, όπως δύο μήλα γεννούν ένα άλλο μήλο και ένα μήλο με ένα αχλάδι δεν γεννούν ποτέ ένα άλλο μήλο", είχε δηλώσει το 2004. ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό σε Ν.Π.Δ.Δ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να απολυθώ και να εξομοιωθώ, ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία, με προσλήψεις που έγιναν, τα τελευταία 13 έτη, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει το Ν.Π.Δ.Δ., και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις, διότι κάτι τέτοιο και άδικο θα ήταν (συγκρίνοντας εντελώς ανόμοιες περιπτώσεις) και σε κάθε περίπτωση αντισυνταγματικό. Σε αντίθετη περίπτωση θα νομιμοποιηθούν οι ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο ως άλλη «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
Το όποιο, τυχόν πλεονάζον προσωπικό, προήλθε τα τελευταία 13 έτη από αυτές τις γενικευμένες προσλήψεις, κάτω από το καθεστώς οικογενειοκρατίας (συγγενείς υπαλλήλων, καθηγητών κ.λπ. εν ενεργεία ή συνταξιούχων), χωρίς διαγωνισμό και οι οποίοι κυρίως είναι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μειωμένα προσόντα. Δεν είναι δυνατόν να θυσιαστώ, για να σωθεί η οικογενειοκρατία και ενδεχομένως οι κομματικοί στρατοί και οι ως εκ τούτου ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις.
Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας και τα κόμματα που έκαναν αυτές τις προσλήψεις να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.
Ποιοι θα με αξιολογήσουν, για να απολυθώ; Τα μέλη της οικογενειοκρατίας; Τα υπηρεσιακά συμβούλια ή άλλα όργανα που βγαίνουν με τις ψήφους της οικογενειοκρατίας, αφού αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία; Οι «φαμίλιες»; Το κομματικό κράτος που επέτρεψε να προσληφθούν, με αυτόν τον τρόπο; Μήπως ιδιωτικές εταιρείες, με εργοδότη το κομματικό κράτος; Μήπως η όλη προσπάθεια είναι να σωθούν η οικογενειοκρατία, οι αορίστου χρόνου, κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με μειωμένα προσόντα, που μπήκαν από το παράθυρο, χωρίς διαγωνισμό τα τελευταία 13 χρόνια;
Θέλουν να απολύσουν με τεχνάσματα ικανούς υπαλλήλους, με εμπειρία, πτυχιούχους, οι οποίοι προσλήφθηκαν μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, για να σωθούν οι ημέτεροι;
Μήπως η οικογενειοκρατία οδηγεί και σε φαινόμενα διαφθοράς;
Πρέπει να διαλυθεί η οικογενειοκρατία από τις Δημόσιες υπηρεσίες.
Να διωχθούν οι επίορκοι αρμόδιοι, που προέβησαν σε αυτές τις προσλήψεις.
Ναι στην εξυγίανση του Δημοσίου, αλλά με διαφάνεια και αξιοκρατία.
Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, οι έξω από αυτήν, δέχονται διαρκή ηθική παρενόχληση (mobbing) και έναν επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying).
Επομένως επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), το οποίο ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει νομοθετηθεί σε άλλες Χώρες.
Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν. Όλα τα άλλα είναι τεχνάσματα και μεθοδεύσεις.