Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

'Κόλπο' 222,5 εκ. από 48 αγρότες με επιστροφή ΦΠΑ

'Κόλπο' 222,5 εκ. από 48 αγρότες με επιστροφή ΦΠΑ  ΝΕΑ... ΑΝΘΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

«Νέα πολύχρωμα άνθη» φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από αγρότες, συνταξιούχους, γιατρούς, πρώην αστυνομικούς, αθλητικά σωματεία, δικηγορικούς συλλόγους, επιχειρήσεις, «άφαντους» αγοραστές πολυτελών ακινήτων απο......
offshore εταιρείες και εμπόρους χρυσού έφεραν στο φως οι έρευνες του ΣΔΟΕ τον περασμένο Φεβρούαριο.

Ο πακτωλός του «μαύρου χρήματος» από αδήλωτα εισοδήματα, φοροκλοπή και εικονικά και πλαστά τιμολόγια ανήλθε σε 327,227 εκατ. ευρώ.
Στον κατάλογο με τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις φορολογικής απάτης φιγουράρουν 48 αγρότες της Στερεάς Ελλάδας που σε συνεννόηση με τους εμπόρους εξέδωσαν και έλαβαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια για τα προϊόντα τους συνολικού υψους 222,515 εκατ. ευρώ και έτσι οι μεν αγρότες «έβαλαν στην τσέπη» τεράστια ποσά απο επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου, οι δε μεσάζοντες φούσκωσαν τις δαπάνες για αγορές με αποτέλεσμα να αποκρύψουν τα κέρδη τους και να γλιτώσουν την καταβολή φόρου ύψους εκατομμυρίων ευρώ.
Αλλα προκλητικά κρούσματα φοροδιαφυγής και κλοπής είναι τα ακόλουθα:
  • Συνταξιούχος εξέδωσε πλημμυρίδα εικονικών φορολογικών στοιχείων αξίας 4,081 εκατ. ευρώ.
  • Γιατρός ΩΡΛ στην Αθήνα απέκρυψε εισοδήματα 2,472 εκατ. ευρώ και άλλος γιατρός καθηγητής δεν δήλωσε 188.000 ευρώ.
  • Πρώην αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη που είχε συστήσει εταιρεία παράνομου τζόγου στο Διαδίκτυο και μάλιστα εμφάνιζε ως έδρα της την Αυστρία, απέκρυψε εισοδήματα 1.190 εκατ. ευρώ αλλά όταν εντοπίσθηκε απο το ΣΔΟΕ προσήλθε στην Εφορία και υπέβαλε συμπληρωματική φορολογική δήλωση αποδεχόμενος την καταβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων που του καταλογίσθηκαν, 129 ερευνητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «ξέχασαν» να δηλώσουν στην Εφορία αμοιβές 1,693 εκατ. ευρώ.
Κράτησε 1,2 εκατ. ευρώ
  • Υπάλληλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης από το 2006 μέχρι το 2011 συστηματικά δεν απέδιδε στο Δημόσιο τα χρήματα απο παρακρατούμενους φόρους και μερίσματα και έτσι «έβαλε στην τσέπη» το ποσό του 1,160 εκατ. ευρώ.
  • Ομοσπονδία ατομικού αθλήματος εμφάνισε ανύπαρκτες συναλλαγές εκδίδοντας 15 πλαστά φορολογικά στοιχεία και δύο εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ.
  • 11 επιχειρήσεις στην Αττική (κατασκευή και συντήρηση διαφημιστικών πινακίδων, κλωστοϋφαντουργία, τεχνική εταιρεία, εμπόριο χημικών) εξέδωσαν συνολικά εικονικά και πλαστά τιμολόγια αξίας 88,240 εκατ. ευρώ.
  • 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7,220 εκατ. ευρώ προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους και να αποφύγουν την καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ.
Επίσης το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τη συνεργασία του Τελωνείου Κήπων κατάσχεσε ποσότητα 5 κιλών χρυσού περίπου αξίας 111.000 ευρώ και συνελήφθη για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένας Ελληνας υπήκοος, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. Ο χρυσός από τη συσκευασία του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν προϊόν τήξης κοσμημάτων στην Ελλάδα.
Τέλος, ποσότητα 68 κιλών κάνναβης κατασχέθηκε από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, σε εταιρεία αποθήκευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο. Η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε και ήταν κρυμμένη σε ψυγείο οικιακής χρήσεως, το οποίο είχε μεταφερθεί στον χώρο με προορισμό την Ιταλία. Από την έρευνα προέκυψε ότι το ψυγείο είχε αγορασθεί προ ολίγων ημερών από την περιοχή της Κορίνθου από δύο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας οι οποίοι και αναζητούνται.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63795797

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου