Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Ρευστότητα για 72 ακόμη ώρες! Μετά χρεοκοπείτε!


ekt 0Το συμβούλιο των κυβερνητών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνήλθε σήμερα και αποφάσισε τη διατήρηση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Μετά τη Δευτέρα, η παροχή ρευστότητας μέσω ELA δεν μπορεί να διατηρηθεί, παρά μόνον εάν υπάρχει συμφωνία επί ενός προγράμματος ΕΕ/ΔΝΤ, το οποίο θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των εν λόγω τραπεζών, σύμφωνα με την.......
ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα:
Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί - στην ουσία – από τον Γιόρκ Άσμουσεν μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT την Πέμπτη είχε πει ότι η ΕΚΤ μπορεί «να χορηγήσει ρευστότητα έκτακτης ανάγκης μόνο φερέγγυων τραπεζών".
Ωστόσο, πρόσθεσε, η φερεγγυότητα των κυπριακών τραπεζών δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη αν δεν αποφασιστεί σύντομα ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Κύπρο, το οποίο θα εγγυάται ταχεία ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
Ο κ. Άσμουσεν απέρριψε την κατηγορία ότι η ευρωτράπεζα έθεσε υπό πίεση τη χώρα, λέγοντας ότι η τράπεζα έθεσε εκ των προτέρων τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να συγχωρήσει τα δάνεια έκτακτης ανάγκης.

http://www.spirospero.gr/index.php/oikonomia/44317-omos-ekviasmos-stin-kypro-refstotita-gia-72-akomi-ores-meta-xreokopeite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου