Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ουρές στις τράπεζες της Κύπρου – Συναγερμός για αποφυγή επεισοδίων (VIDEO)


Ουρές στις τράπεζες της Κύπρου – Συναγερμός για αποφυγή επεισοδίων Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά από μιάμιση εβδομάδα άνοιξαν οι τράπεζες στην Κύπρο -Θα παραμείνουν ανοιχτές για 6 ώρες - Ποια ειδικά μέτρα ισχύουν για όλα ανεξαιρέτως τα πιστωτικά ιδρύματα
Λειτουργούν από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης οι τράπεζες στην Κύπρο.
Με ψυχραιμία προσέρχονται οι Κύπριοι, ενώ η Αστυνομία παραμένει σε ......
ετοιμότητα για τυχόν εντάσεις.

Τελευταία φορά, οι τράπεζες στην Κύπρο λειτούργησαν την Παρασκευή 15 Μαρτίου, οπότε και λήφθηκε η πρώτη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζει ο χρηματοοικονομικός τομέας, θα εφαρμοστούν προσωρινά μέτρα για τη ρύθμιση της ροής κεφαλαίων, τα οποία ισχύουν για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα και είναι αναγκαία, αναλογικά και χωρίς διακρίσεις, για την εξασφάλιση της σταθερότητας του συστήματος.
Σύμφωνα με τα μέτρα, όλες οι πληρωμές και οι συναλλαγές που επιτρέπονταν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τραπεζικής αργίας θα συνεχίσουν να επιτρέπονται, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επιταγές.
Επιπλέον, κάθε πελάτης θα είναι σε θέση να αποσύρει σε μετρητά 300 ευρώ την ημέρα από κάθε πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο έχει λογαριασμό.
Οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να εκτελούν εμπορικές συναλλαγές μέχρι 5.000 ευρώ ημερησίως, ανά λογαριασμό, χωρίς περιορισμό και να πληρώνουν τους μισθούς του προσωπικού τους.
Πάγιες εντολές πληρωμών ή και μεταφορές χρημάτων μέσω χρεωστικής ή και πιστωτικής ή και προπληρωμένης κάρτας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ τον μήνα ανά πρόσωπο ανά πιστωτικό ίδρυμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/292572/oyres-stis-trapezes-tis-kyproy-–-synagermos-gia-apofygi-epeisodion#ixzz2Oqd3S9c9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου