Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Οι «Ανεξάρτητοι Βουλευτές» συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα και έγιναν το 8ο κόμμα της Βουλής


Οι «Ανεξάρτητοι Βουλευτές» συγκρότησαν κοινοβουλευτική ομάδα και έγιναν το 8ο κό

Η 8η κοινοβουλευτική ομάδα της σημερινής Βουλής δημιουργήθηκε την Τρίτη καθώς οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη το σχετικό έγγραφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των διαγραφέντων βουλευτών είναι ο .......
Θεόδωρος Παραστατίδης.
Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα προσχώρησαν βουλευτές των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και είχαν διαγραφεί κατά την ψήφιση του Μνημονίου και του Προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών συμμετέχουν οι:
  • Ανδρέας Λοβέρδος Β' Αθηνών ΠΑΣΟΚ
  • Μίμης Ανδρουλάκης Β' Αθηνών ΠΑΣΟΚ
  • Οδυσσέας Βουδούρης Β' Αθηνών ΔΗΜΑΡ
  • Νίκος Νικολόπουλος Αχαΐαας ΝΔ
  • Χρήστος Αηδόνης Δράμας
  • Ιωάννης Μιχελογιαννάκης Ηρακλείου ΔΗΜΑΡ
  • Θεόδωρος Παραστατίδης Κιλκίς ΠΑΣΟΚ
  • Γιώργος Κασσαπίδης Κοζάνης ΝΔ
  • Πάρις Μουτσινάς Μαγνησίας ΔΗΜΑΡ
  • Μάρκος Μπόλαρης Σερρών ΠΑΣΟΚ
Ας σημειωθεί ότι ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος φιλοδοξεί να επιστρέψει στη ΝΔ επιφυλάχθηκε να απαντήσει και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχει στην ομάδα των «Ανεξάρτητων Βουλευτών».
Το ίδιο ισχύει και για τον Θεόδωρο Σολδάτο βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Συγγρού για την επιστροφή του στη ΝΔ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή του Ανδρέα Λοβέρδου σε αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα, αφού ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συγκροτήσει το κίνημα ΡΙΚΣΣΥ και ετοιμάζεται να προβεί στη δημιουργία νέου κόμματος εντός του έτους.
Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Λοβέρδου αναφέρουν ότι δέχθηκε να συμμετάσχει στο εγχείρημα των «Ανεξάρτητων  Βουλευτών» «ώστε να αποκτήσουν οι ανεξάρτητοι ίσα δικαιώματα στη Βουλή, όπως να καταθέτουν επίκαιρες ερωτήσεις κανονικά και να είναι εισηγητές σε σχέδια νόμου».
Ας σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Παραστατίδης έχει διαγραφεί ήδη δύο φορές από το ΠΑΣΟΚ, μία για κάθε Μνημόνιο και συμφώνησε με τους ανεξαρτήτους συναδέλφους του να τεθεί επικεφαλής αλλά να μην συμμετέχει στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια. Και αυτό διότι ο κάθε βουλευτής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκροτήθηκε εκφράζει τις  ιδιαίτερες απόψεις του, αφού οι βουλευτές προέρχονται από διαφορετικά κόμματα.

http://www.iefimerida.gr/n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου