Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Λουκέτο στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου από το γερμανικό κράτος


Λουκέτο στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου από το γερμανικό κράτος

Το γερμανικό κράτος διακόπτει αιφνιδίως κάθε επικουρική χρηματοδότηση στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, στέγη δεκατεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων αλλά και της συνεύρεσης των διαφορετικών γενεών του Ελληνισμού του Βερολίνου, και φέρνει τους Ελληνες της ομογένειας προ......
τετελεσμένων γεγονότων.
Oπως αναφέρε το politics.gr μέχρι σήμερα και για πολλά χρόνια -από το 1992- επιχορηγείτο η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου / Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο με περίπου 40.000 ευρώ τον χρόνο από το γερμανικό κράτος, στα πλαίσια προγράμματος για την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.
Η επιχορήγηση συμπλήρωνε τα έσοδα που συνέλεγαν οι ίδιοι οι δεκατέσσερις σύλλογοι του πολιτιστικού κέντρου για τα έξοδα της Κοινότητας (ενοίκιο κτιρίου, θέρμανση, ένας υπάλληλος κ.λπ.).
Η αιφνίδια απόφαση του γερμανικού κράτους να διακόψει κάθε χρηματοδότηση στις 31 Μαρτίου κατ' ουσίαν βάζει λουκέτο στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, αφού η διαφορά του κόστους για το ενοίκιο του κτιρίου και τα βασικά έξοδα είναι αδύνατον να καλυφθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι οι δεκατέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι θα μείνουν άστεγοι, και η πολυποίκιλη δραστηριότητα της Κοινότητας μετέωρη. Οι αρμόδιοι του γερμανικού κράτους θα δεχθούν τους εκπροσώπους της Κοινότητας για ακρόαση μόλις λίγες ημέρες πριν από την υλοποίηση της απόφασης, φέρνοντάς τους προ τετελεσμένων γεγονότων.
Για το γεγονός έγραψαν οι εφημερίδες Bild και Tagesspiegel.
Στα επίσημα έγγραφα δεν υφίσταται απολύτως καμία αναφορά για την αιφνίδια και απροσδόκητη διακοπή της χρηματοδότησης. Αντιθέτως διαφαίνεται μια σχεδόν ειρωνική χροιά, αφού η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου