Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ: Αρνούνται να καταθέσουν στη Βουλή οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου



Αρνούνται να καταθέσουν οι τέσσερις στενοί συγγενείς του Γ.Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, οι τέσσερις έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον οικονομικό εισαγγελέα και έχουν καταθέσει εκεί.
Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προγραμμάτιζε να .....καλέσει τους τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών να καταθέσουν εντός της εβδομάδας ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η διαβίβαση αναλυτικών στοιχείων από το ΣΔΟΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τις κινήσεις των λογαριασμών τους στην ελβετική τράπεζα HSBC.
 
H Προανακριτική αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα προκειμένου να εξετάσει εάν υπάρχουν τα νομικά περιθώρια για να απαιτήσει να παραστούν ενώπιόν της οι τέσσερις.
 
(Πηγή:ΑΜΠΕ)
.
ΣΧΟΛΙΟ: 
Και γιατί να καταθέσουν ;;; Καμία υποχρέωση έχουν αφού η μόνη νόμιμη εξουσία που έχει η Βουλή είναι να ελέγξει πολιτικά την κυβέρνηση και όχι τους πολίτες για ενδεχόμενες παράνομες δραστηριότητες τους ! Αυτή είναι κατεξοχήν αρμοδιότητα των δικαστικών Αρχών όπου οι ανθρώποι έκαναν το χρέος τους και κατέθεσαν. Στην νομοθετική εξουσία γιατί να παν να δώσουν λογαριασμό;; Στο πολίτευμά μας το κοινοβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό και όχι δικαστικό όργανο. 
Για να καταλάβετε καλύτερα δείτε Τι είναι η Βουλή των Ελλήνων και ποιες είναι οι αρμοδιότητες της και Τι είναι ο Εισαγγελέας και ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Όπως βλέπετε καμία σχέση έχουν μεταξύ τους, έτσι όπως και το Σύνταγμα άλλωστε προβλέπει . Συγκεκριμένα, λέει το υπέρτατο νόμο του κράτους ότι, η νομοθετική εξουσία ασκείται  από την Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική από την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η απονομή της δικαιοσύνης από τα δικαστήρια, μέσω των αποφάσεων τους που εκτελούνται στο Όνομα του Ελληνικού Λαού ( δείτε Ολόκληρο το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μια σελίδα) Οι τρεις εξουσίες είναι υποχρεωτικά ανεξάρτητες και έτσι είναι αυτονόητο ότι ο βουλευτής δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας ή δικαστής, ο δικαστής ή ο εισαγγελέας δεν μπορεί να είναι βουλευτής ή πρωθυπουργός και πάει λέγοντας.
Μπορείτε να δείτε συμπληρωματικά Ποινική δίωξη – Βικιπαίδεια και Ποινική προδικασία – Βικιπαίδεια
Σχετικά:
Πρόταση: καταθέστε τις μηνύσεις σας στην Βουλή. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

http://justiceforgreece.wordpress.com/2013/03/12/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου