Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ομοβροντία Αγωγών Καμμένου κατά ΔΟΛ

Ομοβροντία Αγωγών Καμμένου κατά ΔΟΛ Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνοντας λόγο για «λάσπη» από το συγκρότημα Λαμπράκη με αφορμή «ψευδή» και απαξιωτικά δημοσιεύματα 
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία όπως υποστηρίζει περιέχουν ψευδές, μειωτικό και ......
απαξιωτικό περιεχόμενο για την προσωπικότητά του.
Η πρώτη αγωγή που καταθέτει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφορούν τον ΔΟΛ, τον εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σταύρο Ψυχάρη, τον διευθυντή της εφημερίδας Χρήστο Μεμή, τον διευθυντή σύνταξης Στέφανο Τζανάκη, τον επίσης διευθυντή σύνταξης Ν. Παπαδόπουλο, τον αρχισυντάκτη Ευ. Λαλιούτη, καθώς και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.
Ο κ. Καμμένος καταγγέλλει πως ο 7ος εναγόμενος, συντάκτης κ. Παπαχρήστος με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στη στήλη «Στίγμα» αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Καμμένου με απαξιωτικά σχόλια λέγοντας ότι «εγώ με τον Καμμένο δεν θα πήγαινα ούτε για καφέ, όχι σε κόμμα υπό την αρχηγία του»!, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνεται στην αγωγή του κ. Καμμένου, να τον απαξιώσει ως πολιτικό πρόσωπο προσβάλλοντας τους χιλιάδες Έλληνες που ψήφισαν Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταγγέλλει επίσης τον ΔΟΛ για τα δημοσιεύματα που τον χαρακτήριζαν «δεινό παίχτη του Χρηματιστηρίου» και για τα άρθρα που έκαναν αναφορά στην προσωπική του ζωή και στα «νυχτοπερπατήματα» του κ. Καμμένου στα μπουζούκια, όπως έγραφε ο κ. Παπαχρήστος.
Στην αγωγή του Καμμένου περιλαμβάνονται επίσης άρθρα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του κ. Παπαχρήστου τα οποία χαρακτηρίζει «ψευδή» και «κατασκευασμένα» με σκοπό να τον πλήξουν πολιτικά.
Ενδεικτικά γίνεται αναφορά στο άρθρο της 19ης Ιανουαρίου 2013 με τίτλο «Ο Καμμένος και οι… τάρανδοι» το οποίο αναφέρεται στο περιστατικό με την παρακολούθηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων από μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες. Το εν λόγω δημοσίευμα, όπως αναφέρει ο κ. Καμμένος στην αγωγή του, αφήνει υπονοούμενα για την προσωπική του ζωή, με υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια με στόχο να γελοιοποιήσουν και να σπιλώσουν την προσωπικότητά του.
Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για πρόθεση του συντάκτη κ. Παπαχρήστου και των λοιπών εναγομένων να προσβάλλουν και να μειώσουν την προσωπικότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της.
Η αγωγή αναφέρει επίσης και την εμπλοκή από την εφημερίδα «Τα Νέα» και τον κ. Παπαχρήστο, του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για λάσπη του συγκροτήματος Λαμπράκη σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάθε σενάριο που φέρει τον κ. Πεπόνη να συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταθέτει και δεύτερη αγωγή που αφορά τον ΔΟΛ, τον εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σταύρο Ψυχάρη, τον διευθυντή της εφημερίδας Χρήστο Μεμή, τον διευθυντή σύνταξης Στέφανο Τζανάκη, τον επίσης διευθυντή σύνταξης Ν. Παπαδόπουλο, τον αρχισυντάκτη Ευ. Λαλιούτη, καθώς και την δημοσιογράφο Αγγελική Καραγεώργου.
Στη δεύτερη αγωγή ο κ. Καμμένος κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε δημοσίευμα της 19/20 Ιανουαρίου 2013, της δημοσιογράφου Αγγελικής Καραγεώργου, σύμφωνα με το οποίο ο Πάνος Καμμένος, αστειευόμενος είπε στον πρόεδρο της Βουλής να του βάλει ένα ουίσκι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της διακοπής της συνεδρίασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, με τον κ. Καμμένο να πιάνει από το μάγουλο τον κ. Μεϊμαράκη και να του λέει «Προεδρούκο βάλε ένα ουισκάκι» .
Ο κ. Καμμένος με μήνυμά του στο Twitter, έκανε τότε λόγο για "βρώμικο πόλεμο" και προειδοποιούσε με μηνύσεις.
Στην αγωγή – «καταπέλτη» κατά του ΔΟΛ ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για δριμεία και παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του, ενώ καταγγέλλει την 7η εναγόμενη, δημοσιογράφο κ. Καραγεώργου, ότι ενώ γνώριζε ότι το «ρεπορτάζ» είναι αναληθές, το έγραψε με σκοπό να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή του και να τον γελοιοποιήσει.
Στην πρώτη αγωγή ο κ. Καμμένος αιτείται ποσό ενός εκατ. ευρώ αποζημίωση από τον ΔΟΛ, ενώ στη δεύτερη ποσό 300.000 ευρώ.
Ζητά επίσης να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να παραλείψουν στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητάς του, διά του Τύπου ή δι’ οιουδήποτε άλλου μέσου και να απειληθεί κατ’ αυτών χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για κάθε παραβίαση του διατακτικού της εκδοθησομένης αποφάσεως.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καμμένος είχε και στο παρελθόν βρεθεί στα δικαστήρια με τον ΔΟΛ και την εφημερίδα «το Βήμα». Τότε ο πρώην υπουργός είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για συκοφαντικά δημοσιεύματα της εφημερίδας τα οποία τον καθύβριζαν και τον λοιδορούσαν. Μάλιστα τότε ο κ. Καμμένος είχε δικαιωθεί και ο ΔΟΛ είχε υποχρεωθεί να του καταβάλει τεράστιο ποσό αποζημίωσης.
Ο κ. Καμμένος ωστόσο παραιτήθηκε της αποζημίωσης και αρκέστηκε μόνο να του ζητήσει συγνώμη ο ΔΟΛ εγγράφως σε όλα τα έντυπα του συγκροτήματος.
Σύμφωνα με την απόφαση της 14ης Μαΐου 2004:
«Η ΔΟΛ θα δημοσιεύσει εντός 10 ημερών από σήμερα στην εφημερίδα «Το Βήμα» και σε περίοπτη θέση της στήλης «Πανδώρα», ασχολίαστο, το ακόλουθο κείμενο:
«Το Εφετείο Αθηνών, με πρόσφατη τελεσίδικη απόφασή του, έκρινε, μεταξύ άλλων, πως δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και προσέβαλαν την προσωπικότητα του βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου, είκοσι άρθρα και σχόλια της ΠΑΝΔΩΡΑΣ της περιόδου 1999 – Νοέμβριος 2000. Το Βήμα και η ΠΑΝΔΩΡΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τα δημοσιεύματα αυτά , που βασίστηκαν σε ανακριβείς πληροφορίες και δηλώνουν πως δεν είχαν την παραμικρή πρόθεση να προσβάλουν τον κ. Πάνο Καμμένο τον οποίο σέβονται και τιμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου