Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αυτές είναι οι χώρες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για γυναίκες, σύμφωνα με τον Economist [γράφημα]


Αυτές είναι οι χώρες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για γυναίκες, σύμφωνα με τον Economist [γράφημα]

Ειδικός χάρτης, τον οποίο κατήρτισε το περιοδικό Economist με κριτήρια την εκπαίδευση, τους μισθούς, τις εργασιακές συνθήκες και το κόστος φροντίδας των παιδιών, αποκαλύπτει ποιες χώρες διαθέτουν τα καλύτερα και τα χειρότερα εργασιακά περιβάλλοντα για γυναίκες.
Στην κορυφή της λίστας δεσπόζει η Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν η Νορβηγία, η Σουηδία, η ......
Αυστραλία και ο Καναδάς.
Η εν λόγω χώρα ανέκαθεν διακρινόταν για τις συνθήκες ισότητας των φύλων, ενώ στους πίνακες φιγουράρει ανάμεσα στις πρώτες θέσεις αναφορικά με τον αριθμό απασχολούμενων γυναικών ανά εταιρεία.
Ωστόσο, η Νέα Ζηλανδία έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει, καθώς σε εννέα κυβερνητικά τμήματα, οι γυναίκες εργαζόμενες πληρώνονται μέχρι και 20% χαμηλότερα από τους άντρες, λόγω των συχνών αναρρωτικών αδειών (κατά μέσο όρο μία το μήνα).
Επιπλέον, τα ποσοστά των γυναικών σε υψηλά ιστάμενους τομείς εργασίας, όπως εκείνους των δικαστικών, των δικηγόρων και των ακαδημαϊκών, αγγίζουν αντιστοίχως το 30%, 20% και 25%.
Όσον αφορά τις σκανδιναβικές χώρες, τα ποσοστά των γυναικών στο εργατικό δυναμικό τους είναι αρκετά υψηλά (η Σουηδία έρχεται πρώτη με 78%), ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία κατατάσσονται επίσης στις 10 πρώτες θέσεις.
Τη 12η και 18η θέση καταλαμβάνουν αντιστοίχως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, ενώ την 20η και 21η η Γερμανία και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Economist, οι χειρότερες χώρες για να εργαστεί μία γυναίκα είναι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

http://www.iefimerida.gr/new



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου