Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Public Issue: Πρώτος με 29,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, πιο δημοφιλής ο Κουβέλης


Public Issue: Πρώτος με 29,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, π
Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά καταγράφει για ακόμη ένα μήνα το βαρόμετρο της Public Issue, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται φανερά ενισχυμένος και τη Χρυσή Αυγή να σημειώνει πτώση 1,5 μονάδων.
Στο βαρόμετρο της Public Issue για .....
λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα πρωτεία με 29,5% έναντι 28,5 της Νέας Δημοκρατίας, με τη Χρυσή Αυγή να παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 10%, σημειώνοντας απώλεια 1,5 μονάδων.
Τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται σε μονοψήφιο ποσοστό, με τους Ανεξάρτητους Ελληνες να έχουν 8%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, τη ΔΗΜΑΡ 6% και το ΚΚΕ 5,5%.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44% έναντι 27% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει σημαντική άνοδο στη δημοτικότητά του επτά μονάδων και προηγείται με ποσοστό 44% έναντι 43% του κ. Σαμαρά. Πιο δημοφιλής, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 46%, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα έχει 30%, ο Πάνος Καμμένος 34% και αρκετά πιο πίσω ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 18%.
Η ΔΗΜΑΡ καταλαμβάνει την πρώτη θέση και στη λαοφιλία των κομμάτων την οποία, ωστόσο, έπιασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να καταγράφουν 41% θετική γνώμη. Τρίτη παραμένει η ΝΔ με 40% και ακολουθούν ΑΝΕΛ με 33%, ΚΚΕ με 25%, ΠΑΣΟΚ με 21% και Χρυσή Αυγή με 11%.
Καλύτερη κυβέρνηση, ωστόσο, με ποσοστό 39% των ερωτηθέντων παραμένει η τρικομματική, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 31% δηλώνει «καμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου