Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ : ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η απόλυτη παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος το οποίο προβλέπει ένα κράτος αρωγό του πολίτη και συνεργάτη για το καλό της χώρας....Σήμερα αποδεδειγμένα πλέον και με τον πιο επίσημο τρόπο καταγράφεται ένα κράτος-δυνάστης που καταπιέζει, απειλεί, εκβιάζει και λοιδωρεί τους πολίτες του....Αυτό σε απλά λόγια λέγεται ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ .....Και έχει σημαντική αξία γιατί γίνεται απο το ίδιο το κράτος, το οποίο θα έπρεπε να προασπίζει και να εφαρμόζει τις διατάξεις του για το καλό και την εξυπηρέτηση των πολιτών και την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας!!!...Και τίθεται το ερώτημα: τις αρνητικές και επιβλαβείς συνέπειες που υφίσταται ο πολίτης απο αυτή τη λειτουργία του κράτους, ποιός θα τις πληρώσει;;;
«Άλυτα παραμένουν ορισμένα από τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την οικονομική διοίκηση. Οργανωτικές και λειτουργικές αδυναμίες, όπως η έλλειψη συντονισμού και η τάση μετάθεσης ευθυνών, επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Οι οικονομικές συνέπειές τους μάλιστα στην παρούσα συγκυρία καθίστανται συχνά δυσβάσταχτες». Κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών από τη μία πλευρά και κράτους - διοίκησης από την άλλη, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στην ετήσια έκθεσή του, η οποία παραδόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. Η έλλειψη...

συντονισμού και η τάση μετάθεσης ευθυνών επηρεάζουν άμεσα την....
καθημερινότητα των πολιτών με «δυσβάσταχτες συνέπειες» συνυπολογιζομένης της οικονομικής παριούσας συγκυρίας, αναφέρεται στην έκθεση.

«Η πρωτοφανής οικονομική κρίση εξαλείφει τις βεβαιότητες που μας συνόδευσαν κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο. Οι πολίτες αμφιβάλλουν για το κατά πόσον το κράτος και η πληττόμενη διοίκηση μπορούν να τους στηρίξουν. Η ίδια η διοίκηση έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα και τα στελέχη της τελούν σε διαρκή αβεβαιότητα την ώρα που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της κοινωνίας», σημειώνει η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού.
Στο πλήρες κείμενο της έκθεσης - όπου αναλύονται διεξοδικά περιπτώσεις κακοδιοίκησης- αναφέρεται επίσης ότι:
«Άλυτα παραμένουν ορισμένα από τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την οικονομική διοίκηση. Οργανωτικές και λειτουργικές αδυναμίες, όπως η έλλειψη συντονισμού και η τάση μετάθεσης ευθυνών, επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων. Οι οικονομικές συνέπειές τους μάλιστα στην παρούσα συγκυρία καθίστανται συχνά δυσβάσταχτες».

/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου