Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ VPRC: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26,5% - Iσoπαλία στο ντέρμπι των δύο κομμάτων δίνει η Pulse


VPRC: ΣΥΡΙΖΑ 30%, ΝΔ 26,5% - Iσoπαλία στο ντέρμπι των δύο κομμάτων δίνει η Pulse
Προβάδισμα 3,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, που δημοσιεύεται την Πέμπτη και στην οποία το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, σε επτακομματική Βουλή. Την ίδια ώρα, νέα ...
δημοσκόπηση για την εφήμεριδα «Tο Ποντίκι», η οποία κυκλοφορεί επίσης αύριο, από την PULSE δείχνει τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στο 24,5%

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%. Τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, ακολουθούν ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, και η Χρυσή Αυγή 4,5%. Η Δημιουργία Ξανά- Δράση συγκεντρώνει 2%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,5%, ο ΛΑΟΣ 1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%. Άλλο κόμμα 1%.

Σε ερώτημα για το «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός», Αντώνης Σαµαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος ισοβαθμούν με 15%, με τον «κανένα» να προηγείται με 31%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-29 Μαΐου.

«Ισοπαλία» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5%, ενώ στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ είχε οριακό προβάδισμα 0,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ΚΚΕΔημοκρατική Αριστερά και Χρυσή Αυγή με 5%.
np


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου