Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο οργισμένος Πολύδωρας συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Τάσο Κουράκη, αντιπρόεδρο της βουλής, και τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θόδωρο Δρίτσα βουλευτές του... ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Πρόεδρο της βουλής κ. Βύρωνα Πολύδωρα.
Προς μεγάλη τους έκπληξη οι αντιπρόσωποι του κόμματος ήρθαν σε συμφωνία με τον κ. Πολύδωρα για τις αλλαγές που επιχειρεί η νέα κυβέρνηση στον κανονισμό της βουλής. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής έχει «απαλύνει» την στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ (στον οποίο εξαπέλυε συχνά επιθέσεις) και αυτό διότι είναι μάλλον... οργισμένος με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον «αντικαταστήσει» με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον Πρόεδρο της Βουλής την αντίρρησή της στην εκτός θεσμικών προβλέψεων, εξαγγελία των τριών κομμάτων για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Οι κύριοι Κουράκης, Λαφαζάνης και Δρίτσας επεσήμαναν στον Πρόεδρο της Βουλής την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, που αντιτίθεται στις θεσμικές διαδικασίες, διαβουλεύσεις και συναινέσεις και έχει ως στόχο την υποβάθμιση του ρόλου της αντιπολίτευσης στη βουλή και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας συμμερίστηκε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «διαφωνώ με τυχόν τροποποιήσεις του κανονισμού χωρίς διαβούλευση μεταξύ όλων των κομμάτων της Βουλής, χωρίς την λειτουργία της Επιτροπής Κανονισμού και με αγνόηση του κοινοβουλευτικού όρου της επίτευξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης αν όχι ομοφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου