Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η τριπλέτα των golden boys της ΔΕΗ στο στόχαστρο του Κωστή Χατζηδάκη


Το αφήγημα πολλών πολιτικών περί σπουδαίων στελεχών και κορυφαίων επιστημόνων οι οποίοι καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις- με το αζημίωτο φυσικά - έχει εκατό τοις εκατό δράκο.
Τα golden boys που ...δημιούργησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΔΕΗ είναι ένα μέρος αυτού του αφηγήματος.
Ο κ. Θέος και ο κ. Αργύρης Οικονόμου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μείζονος προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζει η δημόσια αυτή επιχείρηση.
Σήμερα η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι έχει πολλές δυσκολίες- κυρίως ταμειακές- επειδή κάποιοι χρωστάνε στην επιχείρηση. Λέγεται μάλιστα ότι.. δεν θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεται να διανύσουμε για να δούμε αυτόν τον μονοπωλιακό κολοσσό να μην έχει πλέον την δυνατότητα να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων.
Αυτή είναι μια …ασύμμετρη απειλή την οποία εντέχνως εκτοξεύει η διοίκηση για καθαρά δικούς της λόγους προκειμένου, μεθοδευμένα, να καλύψει αμαρτήματα.
Θα μπορεί ωστόσο να πληρώνει τους «χρυσοκάνθαρους» στενούς συνεργάτες και συμβούλους της διοίκησης;
Θα καταφέρει ο κ. Κωστής Χατζηδάκης να αποδείξει ότι δεν ενστερνίζεται την ανομία και την προκλητική συμπεριφορά; Θα μπορέσει ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να σε τελευταία ανάλυση να μην υποκύψει σε συμφέροντα και ψυχολογικούς εκβιασμούς και να απομακρύνει αυτούς που πλήγωσαν αυτή την πολύπαθη δημόσια εταιρεία;

Διαβάζω το ρεπορτάζ χθες στο antinews σχετικά με αυτά τα golden boys του Γιώργου Παπανδρέου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι θα δημιουργηθεί μείζων θέμα σε περίπτωση που ισχύει η πληροφορία για το συμβόλαιο που έχει ένας από τους «κηπουρούς» του Γ. Παπανδρέου με εταιρεία του δημοσίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην σύμβουλος στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ, ο γνωστός Κώστας Θέος, μετά την αποχώρησή του από την ομάδα Παπανδρέου βολεύτηκε στη ΔΕΗ καθώς ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Τώρα για πιο λόγο έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια θέση, ειδικά σε μια επιχείρηση που σχεδόν δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς, είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο κ. Θέος φέρεται να έχει συμβόλαιο το οποίο προβλέπει αποζημίωση 300.000 ευρώ σε περίπτωση που φύγει νωρίτερα από τη θέση του.

Τώρα λοιπόν που την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης ανέλαβε ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ασφαλώς και θα θέλει να έχει ανθρώπους της εμπιστοσύνης του στη ΔΕΗ, επομένως τόσο ο κ. Ζερβός όσο και ο κ. Θέος πρέπει να αποχωρήσουν.
Ισχύει, όμως, ότι θα πρέπει να του πληρώσουν και 300.000 ευρώ ως αποζημίωση; Υπάρχει τέτοιο συμβόλαιο για τον «κηπουρό» του Γιωργάκη;

Συνεπώς έχουμε τρία πρόσωπα που άμεσα πρέπει να αντικατασταθούν: Ο κ. Ζερβός, ο κ. Θέος και ο κ. Αργύρης Οικονόμου!
Άρτεμις Παραδείσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου