Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ: Τελευταία αριστερή δύναμη... πρώτη στα έδρανα


ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ συγκρούσθηκαν για το ποιό κόμμα θα λάβει τα μπροστινά έδρανα στη Βουλή...
Τα «βρήκαν» τελικά τα τρία κόμματα της Αριστεράς για την χωροθέτηση των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων στα αριστερά έδρανα της Βουλής.
Στην ορκωμοσία των 300 που έγινε το πρωί της Πέμπτης φάνηκε ότι το ΚΚΕ κέρδισε την μάχη της αριστερής πτέρυγας καθώς οι βουλευτές του Περισσού έκατσαν στα μπροστινά έδρανα, όπως γίνεται παραδοσιακά από το 1974, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την ακροαριστερά πτέρυγα και μέρος των πίσω θέσεων του ΚΚΕ στα αριστερά έδρανα. Η ΔΗΜΑΡ έλαβε τις θέσεις δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ και ορεινά του ΚΚΕ.
Με βάση πάντως τη δύναμη προτεραιότητα στην επιλογή έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ και έπεται το ΚΚΕ, όμως, με βάση την κοινοβουλευτική παράδοση τον πρώτο λόγο έχει η Αλέκα Παπαρήγα.
Η «χρυσή τομή» βρέθηκε μετά από την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα. Υπενθυμίζεται ότι χθες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ ήρθαν σε σύγκρουση για το ποιό κόμμα θα λάβει τα μπροστινά έδρανα της αριστερής πτέρυγας στη Βουλή.
Όσον αφορά στην χωροθέτηση των υπολοίπων Κ.Ο. των κομμάτων, τέρμα δεξιά και στα ορεινά έδρανα θα καθίσουν οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» μπροστά θα έχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θα καταλάβουν και όλη την διπλανή πτέρυγα. Στην κεντρική θα καθίσουν μπροστά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πίσω τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου