Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Βολές Καμμένου κατά Ν.Δ. για σχέσεις με νεοναζί

Επίθεση κατά μέτωπο στη Νέα Δημοκρατία έκανε χθες από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως τον άνθρωπο που νομιμοποίησε τους νεοναζί στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός «που υπουργοποίησε δυο καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής (σ.σ. εννοεί τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη), νομιμοποιώντας στα.....
μάτια της ελληνικής κοινωνίας τα μορφώματα μέσα από τα οποία πέρασαν».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος άφησε ανοιχτή την πόρτα σε συνεργασίες προεκλογικές και μετεκλογικές, μιλώντας για υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να συναντηθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά με «κόκκινες γραμμές» τα εθνικά θέματα και φυσικά την οικονομία.
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι θα καταργήσει μονομερώς το εξωτερικό χρέος της χώρας. Πρότεινε «κούρεμα» 50% των ιδιωτικών χρεών στις τράπεζες και ρύθμιση χρεών προς την Εφορία σε 100, 200 ή 300 μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.
Σχετικά με την εκμετάλλευση των ορυκτών υδρογονοναθράκων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρακτική του νέου Κύπριου Προέδρου, κ. Αναστασιάδη, που μάλιστα, όπως είπε, «είναι μνημονιακός και αυτό πάει πακέτο με το σχέδιο Ανάν που υποστήριξε». Εσπευσε όμως να τιτλοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα της Κύπρου από τον ορυκτό πλούτο της χώρας. «Ενώ στην Ελλάδα η τρόικα έχει στόχο να δημεύσει την κρατική περιουσία, να κατασχέσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Να μετατρέψουνε τη χώρα σε μια έρημο και να εκμεταλλευτούνε τον πλούτο που περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς όχι ως ελληνικό ορυκτό πλούτο, αλλά ως ευρωπαϊκό», είπε ο Κ. Καμμένος.
Επίσης, ο κ. Καμμένος τάχθηκε εναντίον του νέου οργανογράμματος της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται διευθύνσεις «εθνικής σημασίας», όπως τις χαρακτήρισε, όπως αυτές του πολιτικού σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών. Με τον τρόπο αυτό, είπε, μπαίνει η ταφόπετρα στο πάλαι ποτέ υπουργείο Αιγαίου.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=349651

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου