Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τσίπρας: Αυτό είναι το σχέδιό μας για την ανάπτυξη

Περοδεία στην Αλεξανδρούπολη
Το σχέδιο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην ακριτική πόλη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέκρινε το αναπτυξιακό μοντέλο των τελευταίων ετών και ......
τόνισε για μία ακόμη φορά πως η ανάπτυξη δεν περνάει ούτε μέσα από μνημόνια και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, ούτε με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, για το θέμα της επένδυσης των χρυσορυχείων, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς χάριν της διαπλοκής, και πρόσθεσε επίσης ότι στις ανεπτυγμένες χώρες δεν γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις.«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία», είπε χαρακτηριστικά, και οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους».
Ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε "κούφιο" το τελεσίγραφο του Πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων, αναφέροντας ότι η Θράκη είναι τόπος με ιδιαίτερες αναπτυξιακές ικανότητες, που πρέπει να στραφεί σε δραστηριότητες εντάσεως εργασίας με οικολογικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και στροφή στην ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μιλώντας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσοστό ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στην εστίαση, ενώ θα έπρεπε να ενισχυθούν. «Το τρίπτυχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ναυτιλία, στον τουρισμό και στις εξαγωγές», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην δημιουργία ανταγωνιστικών και εξαγωγικών προϊόντων, σε συνδυασμό με άλλους βασικούς πυλώνες που θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως είναι η στήριξη της βιομηχανίας Ζάχαρης και οι τευτλοκαλλιέργειες, η δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, η ενίσχυση της μελισσοκομίας, του καπνού κλπ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, του αεροδρομίου και του σιδηρόδρομου, τονίζοντας πως η περιοχή μπορεί να απελευθερώσει τεράστια δημιουργική ενέργεια.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε και σε διάλογο με τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, 'Αρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης κ.ά. για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=350109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου