Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Η «άνοιξη» των Ελλήνων στρατιωτικών και το συγκλονιστικό μήνυμα από τους Ισπανούς ένστολους

Γράφει ο Ευθ. Γκιτέρσος, Γραμματέας ΑΝΕΑΕΔ Ελπιδοφόρος ο συντονισμός όλων των Ελληνικών Στρατιωτικών φορέων εν ενεργεία και αποστρατεία. Τεράστιας σημασίας η χθεσινή επιτυχημένη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.
Γράφτηκαν διάφοροι αριθμοί για την .......
προσέλευση των συγκεντρωμένων, αλλά ας κρατήσουμε τον αριθμό των 10.000, περίπου, συναδέλφων με τις οικογένειές τους. Είναι ανέλπιστα μεγάλος ο αριθμός που συγκεντρώθηκε. Η δε ποιότητα και η ουσία της συγκέντρωσης είναι τα κυρίαρχα στοιχεία αυτής της Μεγάλης Πορείας για τη δημιουργία των πρώτων ρωγμών στο συμπαγές μέτωπο των κυβερνητικών εταίρων και της απεχθούς τρόικας ‐σύγχρονου πολιτικού νταβατζή.
Η πρωτόλεια δημιουργία και αλληλεγγύη ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν. Συνάδελφοι που είχαν χρόνια να σμίξουν και να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλο, βρέθηκαν μαζί στον δρόμο του αγώνα για την επανάκτηση των χαμένων ελπίδων, της χαμένης υπερηφάνειας και των κλεμμένων μισθών και συντάξεων. Οι συζητήσεις ατελείωτες, που συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της συγκέντρωσης στα κοντινά café και τόπους συγκέντρωσης γύρω από το Σύνταγμα. Οι ατζέντες γέμισαν με νέα τηλέφωνα και οι υποσχέσεις για να ξαναβρεθούμε σύντομα έδιναν και έπαιρναν. Αυτή τη φορά, έντονη ήταν η παρουσία συναδέλφων από την Πολεμική Αεροπορία. Παρουσία που μέλλει να επιβεβαιωθεί και στην επερχόμενη κινητοποίηση της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό ήταν το πρώτο ελπιδοφόρο νέο, ότι δηλαδή κατάφεραν ξανά να ενώσουν τους στρατιωτικούς σε μια βάση κλιμακούμενης τίμιας αγωνιστικότητας, ξεπερνώντας ποικιλόμορφα ταμπού του παρελθόντος. Μεταξύ τους άγνωστοι συνάδελφοι αυτοοργανώνονταν, έπαιρναν πρωτοβουλίες, μοίραζαν έντυπο υλικό, συμμετείχαν στη περιφρούρηση, ενημέρωναν τους πολίτες και πάνω απ’ όλα δημιουργούσαν τις πρώτες βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία τους.
Οι απόστρατοι συνάδελφοι ήρθαν κοντά με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. Συνειδητοποίησαν ότι αν οι μισθοί των εν ενεργεία συναδέλφων τους βρίσκονται σε μέσο όρο στα 900 Ευρώ, δεν πρόκειται να υπάρξουν συντάξεις πάνω από τα 700 Ευρώ. Η συνεργασία στην συντριπτική πλειοψηφία, σε στρατιωτικές Μονάδες που μοιράστηκε έντυπο υλικό από τους απόστρατους, ήταν θερμή. Ήταν κι αυτός ένας ουσιαστικός λόγος της προσέλευσης εν ενεργεία συναδέλφων, έστω και χωρίς να φέρουν τη στρατιωτική τους στολή, για το φόβο των Ιουδαίων.
Στην ουσία, ολωνών τα μάτια και οι καρδιές ήταν στο σμίξιμο, στην ενότητα των συναδέλφων και στην κοινωνική δυναμική που αυτό δημιουργεί. Κανείς μας δεν περιμένει να εισακουσθεί κανένα ψήφισμα, όσο δίκαιο και λογικό κι αν είναι, κυρίως ,μάλιστα, αν απευθύνεται στα κυρίαρχα παχύδερμα του κοινοβουλίου. Μόνον η κοινωνική δυναμική είναι αυτή που θα τους κάνει να πάρουν πόδι και να μας αφήσουν ήσυχους να ξαναφτιάξουμε τη Χώρα μας και να βρούμε τη Χαμένη μας Άνοιξη.
Τέλος, θα ήθελα να κλείσω με τα συγκλονιστικά μηνύματα συμπαράστασης που έφτασαν από τους ομοειδείς φορείς των Λιμενικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά κυρίως από τους Στρατιωτικούς των Χωρών της Νοτίου Ευρώπης και από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Οργανώσεων Euromil Emmanuel Jacob (Εμμανουέλ Γιάκομπ).
«Η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και φτάνει τώρα σε ένα πολύ κρίσιμο επίπεδο, όπου, η απώλεια των αξιών και της ηθικής μεταξύ του πληθυσμού θα μπορούσε να υπονομεύσει σοβαρά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και σε ένα αβέβαιο τέλος», γράφει στον χαιρετισμό του ο Ισπανός συνάδελφος Μιγκουέλ Λόπεζ. Ακόμα, … «είμαστε όμως νοητά κοντά σας στην ιερή αυτή στιγμή που παλεύετε για τα δικαιώματα σας, για καλύτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες διαβίωσης.
Ευχόμαστε για όλους τους λαούς της Ευρώπης, η οικονομική αυτή πολιτική που εφαρμόζεται και γονατίζει εκατομμύρια ανθρώπων να αλλάξει ριζικά και τελικά να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους κατά κύριο λόγο και όχι για τις δυνάμεις του τραπεζικού οικονομικού συστήματος, οι οποίες καταστρέφουν τις ζωές γενεών. …Εμείς δεν ξεχνάμε την πολιτική ευθύνη όλων εκείνων που,όχι μόνο στη χώρα σας, αλλά σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλούν τα εκατομμύρια των ανέργων, την κατάρρευση των μισθών και την εξαφάνιση των δικαιωμάτων μας», καταλήγει ο Ιταλός συνάδελφος Σαλβατόρε Ρούλο (Salvatore Rullo).
Πηγή: OnAlert.gr
http://on-news.gr/2013/03/11/i-anixi-ton-ellinon-stratiotikon-ke-to-sigklonistiko-minima-apo-tous-ispanous-enstolous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου