Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Πέτρες, μάρμαρα και χημικά στο Μεσολόγγι -Φυγαδεύθηκε ο Μάριος Σαλμάς [βίντεο]


Πέτρες, μάρμαρα και χημικά στο Μεσολόγγι -Φυγαδεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγε

Την τελευταία στιγμή οι άνδρες ασφαλείας του Μάριου Σαλμά, φυγάδευσαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας από ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι, καθώς απ΄ έξω είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο «Αθηνά».
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε να «ξεφύγει» από τον κλοιό που είχαν .......
δημιουργήσει οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, φεύγοντας με αυτοκίνητο από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπήρξαν μικροτραυματισμοί πολιτών που θέλησαν να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα.
Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν πως το αυτοκίνητο του αναπληρωτή υπουργού τραυμάτισε διαδηλωτές, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η ΕΛ.ΑΣ.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Σήμερα και ώρα 12:30, διακόσια περίπου άτομα, διαμαρτυρόμενα για το σχέδιο « Αθηνά » μετέβηκαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιείτο κλειστή συγκέντρωση, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. Τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου, επιτιθέμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.
Στις 15:30, κατά την αποχώρηση του Υπουργού από το ξενοδοχείο, μέσω της παραλιακής Οδού Τουρλιδας – Μεσολογγίου, ομάδα από τα συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία είχαν αυξηθεί σε 350, επιχείρησε να παρεμποδίσει τη διέλευση του οχήματος, χωρίς να τα καταφέρει.
Στη συνέχεια και ενώ δεν ήταν σε εξέλιξη καμία αστυνομική επιχείρηση, 63χρονος ημεδαπός, που μετείχε στη συγκέντρωση, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά.
Μετά από αυτό το περιστατικό τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, χρησιμοποιώντας ξύλινα κοντάρια και πετώντας πέτρες και μάρμαρα, ενώ απωθήθηκαν με ανάλογη χρήση χημικών.
Έως τώρα δεν έχει δηλωθεί στις Αστυνομικές Αρχές κανένας τραυματισμός, ούτε οποιαδήποτε φθορά.
Αυτεπάγγελτα Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πληροφορήθηκε ότι είχαν μεταβεί τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 38,32 και 17 ετών, οι οποίοι έφεραν ελαφρά τραύματα και αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

http://www.iefimerida.gr/news/94342/%CF%8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου