Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Πέντε συλλήψεις για το τραπεζικό σκάνδαλο

Έλαβαν ύποπτα δάνεια
Πέντε άτομα συνελήφθησαν για το τραπεζικό σκάνδαλο της Proton Bank, το οποίο αφορά τη χορήγηση δανείων ύψους 792 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκαν εντάλματα σύλληψης τα οποία εξέδωσε η δεύτερη Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με βαρύτατα κακουργήματα. Αναζητούνται άλλοι 4 κατηγορούμενοι.
Πρόκειται για τα εξής πρόσωπα:......

Αντώνης Ρογκόπουλος (επιχειρηματίας που έχει στην κατοχή του το 50% των μετοχών του γηπέδου Καραϊσκάκη και εκπροσωπεί τον Λ.Λαυρεντιάδη – σημειωτέον, οι συγκεκριμένες μετοχές έχουν δεσμευτεί κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Δραγάτση)

Βασίλης Καραμούζης (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alapis)

Ιωάννα Τόρη (σύζυγος του Βασίλη Καραμούζη που φέρεται να έχει λάβει επισφαλές δάνειο ύψους 72 εκατ. ευρώ από την Proton Bank)

Γιώργος Γιωργάρας και Ηλίας Μακρής (φέρονται επίσης συνεργάτες του επιχειρηματία Λ.Λαυρεντιάδη οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια για διάφορες εταιρείες)
Η λεγόμενη υπόθεση Λαυρεντιάδη αφορά τη χορήγηση δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής, κρατούνται 7 κατηγορούμενοι και καταζητούνται άλλοι 4, ανάμεσα στους οποίους ο επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης και - από χθες με ένταλμα της ανακρίτριας - ο γιος του Γιώργος Κυριακίδης.
Αντωνία Ξυνού
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=350094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου