Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αυξήσεις 10% ως 15% στην τριετία για τους δικηγόρους του Δημοσίου

Οι αθλιότητες συνεχίζονται...Έκοψαν αναδρομικά για όλο το 2011 και συνεχίζουν για το 2012 τους μισθούς και τις συντάξεις των χαμηλά αμοιβόμενων και των συνταξιούχων των 300 ευρώ και τα "χώνουν" και πάλι στο συνάφι τους....τους δικηγόρους του δημοσίου....Γι' αυτούς λεφτά υπάρχουν, για τον απλό εργαζόμενο τίποτε....
Κατά 10%-15% αυξάνονται σταδιακά σε βάθος χρόνου οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και του ΟΓΑ, αναδρομικά από ....
1η Νοεμβρίου 2011.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση (28.2.2012) του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, οι αποδοχές (βασικός μισθός) των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχονται στα 1.250 ευρώ, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας Συμβούλιο της Επικρατείας 'Αρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο στα 1.906 ευρώ.

Παράλληλα, επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου η χορήγηση του οποίου είχε σταματήσει το 2004.

Επίσης, οι έμμισθοι δικηγόροι θα λαμβάνουν το επίδομα οικογενειακής παροχής (τέκνων), όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας (όχι πλήρη, αλλά με τις σχετικές περικοπές).

Ακόμη, όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Με άλλη, δεύτερη, απόφαση των κ.κ. Ρόβλια και Σαχινίδη (28.2.2012) οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης αυξάνονται πέραν του 10%-15% και κατά 400 ευρώ μηνιαίως. Επιπρόσθετα, λαμβάνουν και το χρονοεπίδομα 2%.

Η αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων και των δύο κατηγοριών έχει αναδρομική ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι σταδιακή σε βάθος χρόνου τριετίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4024/2011 που αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Κατ΄αρχήν θα τιμούσε όποιον σχολιάζει από τούτο το βήμα, να σκέφτεται χωρίς προκαταλήψεις, να ακούει και την άλλη πλευρά ώστε να μην αναθεματίζει άδικα και χωρίς διάκριση. Επειδή λοιπόν τυχαίνει να είμαι ο ίδιος έμμισθος δικηγόρος Δήμου, παρ-Αρείω Πάγω με 24 χρόνια δικηγορίας και μεταπτυχιακό τίτλο, θα ήθελα για του λόγου το αληθές να δηλώσω, ότι με την υπέρογκη "αύξηση" που "πήρα", η ΚΑΘΑΡΗ αμοιβή μου ΜΕΙΩΘΗΚΕ από 2.300 € /μήνα που λάμβανα προηγουμένως σε 1.800€. Αυτή είναι η αλήθεια (μείωση 500€ ή 25%). Είδατε όμως ότι τα δημοσιεύματα τα παρουσιάζουν διαφορετικά. Κανείς από τους κ.κ. ανεύθυνους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το περίφημο ρεπορτάζ δεν διευκρίνησε ότι τα ποσά που αναφέρονται στα δημοσιεύματα είναι μικτά. Κανείς από τους ίδιους παραπάνω δημοσιογράφους, που δεν διστάζουν καθόλου να αδικούν προκειμένου να πουλήσουν δημοσιότητα δεν μπήκε στον κόπο να συμψηφίσει τις δήθεν "αυξήσεις" επί των μικτών του βασικού μισθού του δικηγόρου με τις άνευ προηγουμένου περικοπές σε μέχρι πρότινος καταβαλόμενα επιδόματα. Παρεμπιπτόντως θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοί μου που απσχολούνται ως έμμισθοι στον ίδιο Δήμο, αλλά και σε άλλους Δήμους της χώρας, για να ανταπεξέλθουμε στον υπέρογκο αριθμό των υποθέσεων του εντολέα μας (Δήμου), υποχρεωνόμαστε πολλές φορές να ξενυχτούμε και σχεδόν συστηματικά να απασχολούμασθε ακόμη και Σαββατοκύριακα. Εξάλλου τα νομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα του Δήμους της Χώρας, ιδιαίτερα λόγω των σαρωτικών αλλαγών που επέφερε η εφαρμογή του "Καλλικράτη" (ν. 3852/2010) είναι σοβαρά και απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς από νομικούς με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία. Ακόμη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος και ο αυξημένος όγκος των Δικών σε βάρος του εντολέα μας, που καθημερινά καλούμαστε να υπερασπισθούμε ενώπιον των Δικαστηρίων, καταβάλοντας φιλότιμη προσπάθεια ώστε να διαφυλάξουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά του. Δεν περιμέναμε από τους ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους των καναλιών και των ΜΜΕ να μας επαινέσουν. Δεν ανεχόμαστε όμως να παραπληροφορούν σε βάρος μας ούτε να μας παρουσιάζουν και σαν τάξη προνομιούχων, έναντι των λοιπών Ελλήνων, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η πατρίδα μας. Και εν τέλει θα περιμέναμε και από το κοινό που τους ακούει να κρατά και καμιά επιφύλαξη για όσα ακούει ή διαβάζει. Η δημοσιογραφία δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της…..

    ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι οτι η χώρα κυβερνάται απο δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς. Είναι λογικό λοιπόν να φροντίζουν για τους μισθουλάκους τους. Όλοι οι άλλοι κλάδοι βρίσκονται πάντα στο περιθώριο.

      Διαγραφή