Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο Γερμανός μακελάρης του ΑΝΤ1 και οι λυγμοί των εργαζομένων [ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ]

Μόνο στο planet-greece

Λέγεται Alexander Holland, είναι γερμανός και τα τελευταία χρόνια, μετά την φυγή του Γιώργου Λεβέντη, ανέλαβε την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου ΑΝΤ1. Είναι ο εμπνευστής του μακελειού που συντελείται στους μισθούς των εργαζόμενων, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες. Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στα γραφεία του .....ΑΝΤ1, και πώς ξέσπασαν σε λυγμούς εργαζόμενοι που τα'χουν δώσει όλα για το μαγαζί...

Ο εικονιζόμενος, λοιπόν, "κύριος" Αλεξάντερ Χόλλαντ (ελπίζουμε να μας επιτρέπει στην πατρίδα μας να γράφουμε το όνομά του στα ελληνικά, έτσι;) είναι ο εμπνευστής, ο δημιουργός κι ο εντολέας του μεγάλου μακελειού στους εργαζόμενους του ΑΝΤ1.

Είναι ο "άνθρωπος", που κράτησε ανέπαφους τους μισθούς των "δικών του" κι αποφάσισε να επιτεθεί με περίσσια ωμότητα κατά των εργαζόμενων (δημοσιογράφων και διοικητικών) στις ειδήσεις. Είναι ο άνθρωπος που εισηγείται και δυστυχώς έχει τον τρόπο να πείθει τον ίδιο τον Κυριακού να λέει "ναι" στην καταβολή υπέρογκων μισθών σε αστέρες αμφιβόλου ποιότητας, όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης που αμοίβεται, όπως είχαμε εδώ και πολλές ημέρες δημοσιεύσει στο planet-greece, με το ποσό των 6.000 ευρώ!!! Ή να δίδονται 8.000 ευρώ ανά επεισόδιο για να παρουσιάζει η κυρία Μακρυπούλια (χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν παρουσιαστή) διάφορα σόου.

Και; Και τι; Αν δεν τους δώσει, δηλαδή αυτά τα λεφτά, δεν υπάρχουν άλλοι εξίσου ικανοί; Ή μήπως φοβούνται ότι μπορεί αυτοί οι αστέρες να φύγουν και να πάνε στο Mega, που δεν έχουν ούτε μαντήλι να κλάψουν στα συρτάρια των ταμείων τους;

Είναι σαφές, λοιπόν, ο "κύριος" Holland αποφάσισε να δείξει ότι δικαίως παίρνει τον υπερ-παχυλό μισθό του (με πληρωμένο από τον σταθμό σπίτι και αυτοκίνητο), οδηγώντας στην σφαγή σχεδόν 130 εργαζόμενους (ναι, τόσοι είναι οι διοικητικοί, παραγωγοί κι οι δημοσιογράφοι που έχουν μείνει στο κανάλι).

Τι ζήτησε λοιπόν, με απλά λόγια; Ή σφάξιμο ή απόλυση σε όποιον δε σκύβει το κεφάλι!

Αυτή η ωμότητα, μεταφέρθηκε έτσι στους εργαζόμενους, στους οποίους έχει ανακοινωθεί ήδη από το λογιστήριο, πόσα χρήματα παίρνει πλέον ο καθένας. Θα σας αναφέραμε ενδεικτικές περιπτώσεις, αλλά είναι τόσοι λίγοι, και οι μειώσεις τόσο συγκεκριμένες, που θα στοχοποιούσαμε συναδέλφους χωρίς να το θέλουμε. Πάντως, πολλοί δημοσιογράφοι, με πολυετή εμπειρία, φλερτάρουν σιγά - σιγά με το.... χιλιάρικο!!!!!! Υπ' όψιν, μιλάμε για συναδέλφους που εργάζονται περίπου 12 ώρες την ημέρα (ίσως και πολύ παραπάνω), χωρίς να τους δίδονται υπερωρίες και βέβαια, όποτε δε δουλεύουν είναι - ακόμη και στις 12.00 τα μεσάνυχτα - διαθέσιμοι να απαντήσουν στα τηλεφωνήματα του σταθμού!

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στα γραφεία ήταν τουλάχιστον τραγικές. Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν τουλάχιστον ένα μέλος άνεργο μες στα σπίτια τους και τώρα υποχρεούνται να υπογράψουν μειώσεις για να μην απολυθούν και χάσουν τα στοιχειώδη. Άνθρωποι που τα έχουν δώσει όλα για το κανάλι, σχεδόν από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, έβγαιναν από το λογιστήριο, μετά την ανακοίνωση των μειώσεων, με βουρκωμένα μάτια και διάχυτο το αίσθημα της προδοσίας, από την ίδια την διοίκηση που με τόσες θυσίες έχουν στηρίξει. Κάποιοι δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ωστόσο, κι αυτό είναι το "θετικό", η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε ότι θα μπει μπροστά για αυτούς. Όσο οι εργαζόμενοι δεν υπογράφουν, η Ένωση εμφανίζεται αποφασισμένη να χτυπήσει την απόφαση του Χόλαντ και κάθε "ομοίου του" που ετοιμάζεται να ακολουθήσει. Δεν αποκλείεται, εάν μέσα στις επόμενες ημέρες, η διοίκηση του ΑΝΤ1 δεν μαζέψει την εντολή για υπογραφή των απάνθωπων ατομικών συμβάσεων, να κηρυχθεί απεργία ακόμη και διαρκείας στον σταθμό.

Προς το παρόν, χθες έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καλούν τους συναδέλφους, που εργάζονται στον «ΑΝΤΕΝΝΑ», να αντισταθούν στην αυταρχική πολιτική της εργοδοσίας του Ομίλου. Η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες θα επιφέρουν οριζόντιες μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 20%. Επιπλέον ζητεί την επιμήκυνση του ωραρίου, τη μείωση της κανονικής αδείας, την κατάργηση της απασχόλησης κατά το Σαββατοκύριακο και τη μείωση της αμοιβής της σε όσους την παρέχουν. Όταν η εργοδοτική επίθεση εκδηλώνεται με τέτοια βιαιότητα, μοναδικό όπλο των εργαζομένων είναι η ενότητα και η αγωνιστικότητά τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων:
  • Καλούν όλους τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ» να αντισταθούν και να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που μοναδικό της αποτέλεσμα είναι η καταστρατήγηση των βασικών εργασιακών τους δικαιωμάτων.
  • Εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους και καταδικάζουν για μία ακόμη φορά την εκβιαστική συμπεριφορά της εργοδοσίας.
  • Καλούν την εργοδοσία και τα διευθυντικά στελέχη να σταματήσουν να ασκούν κάθε μορφής πίεση ή ψυχολογική βία προς τους εργαζόμενους προκειμένου να υπογράψουν τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις.
  • Δηλώνουν, τέλος, πως είναι παρόντα και θα παρέμβουν, προκειμένου να αποτρέψουν την επιχειρούμενη βίαιη μεταβολή των εργασιακών συνθηκών.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ / ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ
 
planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου